l1
l2


 

Suninen: "Az eredmény azt tükrözi, hogy jól csináltuk"

Március 21.
Teemu Suninen megszerezte az M-Sport idei első dobogós helyezését az egy nappal megrövidített Mexikó Rallyn, a finn versenyző sokáig harcban volt a második helyért, de tud örülni a harmadik helyezésnek is.

Teemu, idén először sikerült elcsípned a dobogót egy epikus csata keretében. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál a hétvégén, elégedett vagy-e az eredménnyel?

Suninen: "Természetesen nagyon örülök ennek az eredménynek. Az egész rali nehéz volt és komoly kihívást jelentett számunkra. A hétvége alatt szinte soha nem éreztem magam komfortosan, mert sok műszaki problémát láttam a versenyzőtársaknál. Nagy kihívást jelentett az autó, a fékek és a gumiabroncsok kezelése. Végül az eredmény azt tükrözi, hogy jól csináltuk.”

Mely pillanat az, amire elsőre visszaemlékezel?

Suninen: "Az egyik szakaszon nagyon bátor voltam, száraz volt a pálya, és feszegettem a határokat. Ott csak egy másodpercre volt tőlem mindazok ellenére, hogy lefulladtam az autóval. Végül ő gyorsabb volt, de én abszolút elégedett vagyok az eredménnyel."

Egész héten azt hangsúlyoztad, hogy jó eredményt szeretnél elérni Mexikóban. Monte-Carlo és Svédország után érezted magadon a nyomást, vagy éppen Esapekka esete volt az, ami motivált abban, hogy mindenképpen erős szereplést kell hoznod?

Suninen: "Természetesen, a csapat részéről is az volt a kérés, hogy amit tudok, hozzak ki a hétvégéből."

Ami Esapekka-val történt, az nagyobb óvatosságra intett?

Suninen: "Igen, így van!"

Jarmo, tavaly Szardínia óta ülsz Teemu jobbján, és akkor dobogón is ünnepeltetek. Előrehaladást látsz a kapcsolatotok között azóta?

Jarmo Lehtinen (Teemu Suninen navigátora): "Nos, Teemu már azelőtt is komoly előrelépést tett, amikor csatlakoztam hozzá. Nyilvánvaló, hogy egy teszt vagy éppen egy verseny után mindig egy lépést előre halad, és egyre több tapasztalatot szerez. A szint egyre magasabb. Ezekkel a srácokkal szemben minden egyes kanyarban a legjobbnak kell lenni, ha eredményt szeretnénk felmutatni. Természetesen még Teemu számára is vannak olyan lépések, amiket meg kell tennie."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33