l1
l2


 

Tanak: "Nem éreztem magam eléggé magabiztosnak"

Március 21.
A Mexikó Rali céljában idei második dobogós helyezését ünnepelhette meg a Hyundai Motorsport színeiben Ott Tanak. Az észt versenyző pénteken kemény kilométereket élt meg, ám a történések fényében végül nagyon elégedett lehet az abszolút értékelés második helyezésével.

Ott, második helyen ünnepeltél, és nagyszerű csatát láthattunk közted és Teemu Suninen között. Ragyogó rajtot éltél át pénteken, de a második szakaszban úgy nézett ki, mintha minden dobogós reményed elszállna. Milyen érzések környékeztek meg?

Tanak: "Úgy gondolom, hogy minden abban a pillanatban kezdődött, amikor hibáztam. Többé-kevésbé benéztünk egy kanyart, és a felfüggesztés megsérült. Nehéz helyzet volt, de valahogy folytattam, és még mindig vezethető volt az autó. A reggel kihívásokkal teli volt. Megpróbáltuk megjavítani, majd lehozni az adott kört, hogy elérjünk a szervizbe. Nagyon sok időt veszítettünk el, de egy kicsit kevesebbet, mint amire számítottunk."

Nagyszerű küzdelem részese voltál, de az egyik szakaszon azt mondtad, hogy borzasztó az érzésed. Ez azonban az időeredményekben mintha nem mutatkozott volna.

Tanak: "Nagyon igényes volt az egész versenyhétvége. Azt mondanám inkább, hogy nem éreztem magam eléggé magabiztosnak ahhoz, hogy minden gyorsot áttoljak a maximumon. Megpróbáltam megközelíteni oly módon ezt a hétvégi versenyzést, hogy ne kerüljek bajba. Pénteken reggel bebizonyosodott, hogy nem szabad feltennünk mindent egy lapra. Az autó határozottan gyors. Nagyon sok potenciállal rendelkezik, de sok mindent meg kell tanulnom, és néhány dolog nagyon specifikus. Biztos vagyok benne, hogy még sok tennivalónk van, összességében pedig szereztünk némi tapasztalatot murvás körülmények között."

Martin, második dobogós eredményedet ünnepelhetted a csapat színeiben. Hogyan hat rád ez a tény így a mexikói kilométerek után?

Martin Jarveoja (Ott Tanak navigátora): "Ismét egy új körülményt fedeztünk fel az új csapattal. Összességében egy kihívást jelentő hétvége áll mögöttünk. Szerintem azért mi is hozzátettünk ahhoz, hogy ne legyen egyszerű a helyzetünk. A péntek nagyon rosszul indult, de a végeredményt jelentő második hely nem olyan rossz, tekintve az akkori eseményeket. Ebből a szempontból úgy gondolom, hogy boldognak kell lennünk."

Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál az idei mexikói eseményen?

Jarveoja: "Természetesen számomra a Mexikó rali eseményei nagyon hosszú és nehéz napokat jelentettek, kezdve a pályabejárástól és a csütörtöki kezdésig. Mindig kihívásokkal teli küzdelmek és történések vannak itt, ám az itt tapasztalható atmoszféra minden pénzt megér."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33