l1
l2


 

Portugália és Szardínia is elhalasztva

Március 26.
A koronavírus globális elterjedésének eredményeként a világbajnoki szezon újabb két eseményének halasztásáról született döntés - a május végi Vodafone Rally de Portugal és a júniusi Rally Italia Sardegna sem kerül megrendezésre eredeti időpontjában.

A portugáliai vészhelyzet kibővítését és hasonló olaszországi sürgősségi intézkedéseket követően kiterjedt megbeszéléseket folytattak mindkét ország nemzeti hatóságai az FIA és a Rally VB képviselőivel. Mindegyik fél egyhangú egyetértésével a szervezők, az Automóvel Club de Portugal és az Automobile Club d’Italia kérték a világbajnoki futam elhalasztását. Az ötödik futamra, a Vodafone Rally de Portugal eseményére az eredeti tervek szerint május 21–24-én került volna sor Matosinhos város központjával. A soron következő hatodik állomás az olaszok versenye lett volna június 4-7. között.

Carlos Barbosa, a portugál futam főszervezője  elmondta: "Szeretnénk köszönetet mondani minden támogatónknak és partnerünknek a megértéséért, és várjuk, hogy egy későbbi időpontban üdvözöljük őket Matosinhos-ban."

Angelo Sticchi Damiani, az olaszok részéről a következőket hangsúlyozta: "Az Automobile Club d'Italia, az Olasz Motorsport Szövetség és a Rally Italia Sardegna szervezője, az FIA-val és a sorozat képviseletével közreműködve nagy presztízsű és történelmi jelentőségű események esetleges új időpontjának megvizsgálásáról döntöttünk."

A Rally VB szervezője és az FIA továbbra is szorosan nyomon követi az érintett országok helyzetét annak érdekében, hogy minél hamarabb dönteni tudjanak a futamok pótlásának időpontjáról. "Valamennyi fél azon dolgozik, hogy meghatározza a későbbiekben a halasztott ralik alternatív dátumait, figyelembe véve a bajnokság logisztikáját, a versenytársak újbóli utazási képességét és az adott ország felkészülési procedúráját." - mondta Ciesla.

Ezekben a kihívásokkal teli és rendkívüli napokban a WRC szervezői és az FIA teljes csapata erőteljes szolidaritási üzenetet küld minden versenyzőnek, tisztviselőnek, csapattagnak, önkénteseknek és rajongóknak szerte a világon, akik együtt küzdenek a világjárvány ellen.

A fenti két eseménnyel immár négy verseny megrendesé vált biztonytalanná, Chile korábban a politikai helyzetre hivatkozva visszalépett, míg Argentína szintén a világjárvány következményeként kért halasztást.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33