l1
l2


 

Maradj otthon Sebastien Loeb-bel

Április 8.
A Hyundai Motorsport csapatfőnökétől már olvashattunk gondolatokat az elmúlt hetek helyzetéről, ám most nézzük meg, hogy az egyesület színeit képviselő Sebastien Loeb hogyan tölti napjait a svájci elzártságban.

A kilencszeres rali világbajnok, Sebastien Loeb számára nem olyan könnyű az otthon maradás, mint ahogy azt első gondolta volna. A 79 győzelmet szerző francia versenyző próbálja aktívan tölteni napjait, és a testmozgás mellett társasjátékokkal is karban tartja magát szellemileg, mely meglepő módon szintén nagyon jól megy neki. Loeb a svájci otthonából, ahol élettársával és lányával együtt tartózkodik, megbeszélte a jelenlegi helyzetet és kitért arra is, miként viseli a kényszeres rali mentes életet. A Hyundai Motorsport által kiadott írásban a francia feltárta, hogy a saját gimnáziumi szenvedélye miként kezd megjelenni a következő generációk életében, miközben lánya átveszi a családi trambulint!

Seb, elsős és legfontosabb kérdés - jól vagytok?
Loeb: "Igen, köszönjük, jól vagyunk! Én otthon vagyok Svájcban, és ott is maradok, ameddig csak lehetséges, mint mindenki más ebben a nehéz időben. Azt kell mondanom, hogy nagyon szerencsés vagyok, mert az erdő közelében élünk egy kertes házban.”

Hogyan telnek napjaitok? Mivel próbálsz formában maradni?

Loeb: "Néha reggelente kerékpározok egyet. Beszereztem és felépítettem egy trambulint a kertbe, tehát ez egy újabb munkanap volt, de örülök annak, hogy ugrálhatok erősítés gyanánt. Svájcban jelenleg nincsenek olyan komoly korlátozások, mint Franciaországban, de mozgásainkat azért próbáljuk mindig minimalizálni. Az összes étterem, bár és üzlet zárva van, így szórakoztatni kell magunkat."

Mozgékony és aktív emberként hogyan tudsz megküzdeni a mostai korlátozásokkal?

Loeb: "Nincs más választásunk, mint megbirkózni vele. Nem tehetünk semmit, el kell fogadnunk ezt a helyzetet, tiszteletben kell tartanunk a szabályokat és részt kell vennünk a vírus terjedésének csökkentésében. Természetesen ez nem könnyű, de meg kell hozni a mugunk áldozatait. Egyébként filmeket nézünk és gyakran vesszük elő a PlayStation-t. De például olyan játékokat is játszottam, mint a Monopoly, amely során értékes időt töltöttem el a családdal, arra várva, hogy a helyzet javuljon."

Ugyanolyan versenyképes vagy a Monopoly-ban, mint a raliban?

Loeb: "Igen, legutoljára például én nyertem!"

Ebben az időszakban azért elég sok emlék előkerülhet a gondolatokkal. Mi az, amit szívesen átélnél még egyszer?

Loeb: "Ami először eszembe jut, az az első győzelmem Finnországban. Hihetetlen élmény volt a határon autózni, végül pedig a dobogó legfelső fokán ünnepelni. Valójában egy kicsit tovább gondolva az éveimet, amit újra boldogan átélnék, az az a győzelem, amelyet az elzászi régióban szereztem meg, Franciaországban. Amikor megnyertem a futamot, egyszerre nyertem meg a gyártói és a versenyzői bajnoki címet is. Mindezt pedig a barátok, a család és a rajongók előtt élhettem át."

Van olyan dolog, ami miatt nagyon várod ennek a veszélyhelyzetnek a végét?

Loeb: "Nem vezettem a Hyundai i20 Coupe WRC-t Monte-Carlo óta, így alig várom, hogy ismét visszakerüljek a kormány mögé, akár ralin, akár teszten. Természetes, hogy mindannyiunknak hiányoznak azok a dolgok, amelyek a hétköznapokat jelentik, de a legfontosabb dolog jelenleg az egészség és a biztonság megőrzése."

Mit üzensz a rajongóidnak?

Loeb: "Nekünk, versenyzőknek is ugyanúgy hiányoznak a futamok, mint a rajongóknak. Reméljük, hogy a lehető leggyorsabban elindulhatunk, és újra vezethetünk, de ez attól függ, hogy mindenki betartja-e a szabályokat, hogy otthon maradjon és biztonságban legyen. Ha mindannyian azonos célokkal dolgozunk a vírus elleni küzdelemben, akkor hiszem, hogy gyorsan visszatérhetünk."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33