l1
l2


 

Rövidebb versenyek jöhetnek a VB-n

Április 23.
Új ötlettel kerülné el a futamok törlését az FIA Rali Bizottsága, adott esetben az eseményeket rövidített formában is megpróbálnák megrendezni, a végleges törlést csak esetben alkalmaznák, főként a tengerentúli versenyek esetében.

Új ötlettel kerülné el a futamok törlését az FIA Rali Bizottsága, adott esetben az eseményeket rövidített formában is megpróbálnák megrendezni, a végleges törlést csak esetben alkalmaznák, főként a tengerentúli versenyek esetében.

Jelenleg a folytatás a júliusi kenyai Safari Ralira várható, ezért minden lehetőséget megragadva dolgoznak az FIA illetékesei azon, hogy a szezon második felében a lehető legtöbb futam lebonyolításra megtörténjen.

Az FIA rali bizottság vezetője, Yves Matton elmondta: "Meg vagyok győződve arról, hogy a nyár folyamán újra elindulhatunk, de még nem tudom 100%-os pontossággal megmondani, mely események milyen sorrendben követik majd egymást. Mindenkivel szorosan együttműködünk, a szervezőkkel és a csapatokkal heti találkozóin egyeztetünk a lehetőségekről."

Matton továbbá azt is elismerte, hogy lehetnek veszteségek is a szezonban és akár végleg törlésre is kerülhetnek futamok. "Szeretnénk, és keményen dolgozunk azon, hogy minden versenyt megrendezzünk, de nem hiszem, hogy ebben az évben képesek leszünk minden fordulót lebonyolítani." - tette hozzá. "Két különféle esetet kell figyelembe venni, melyek közül az első, a tengerentúli események kategóriája. Ezeket a futamokat a logisztikai probléma miatt nehéz lesz újra beilleszteni a naptárba az év második felében. Mindezek mellett tudnunk kell, hogy mi lesz a helyzet Kenyában, Új-Zélandon és Japánban - országonként eltérő információkkal rendelkezünk. Úgy gondolom, egy pillanat alatt kell majd döntést hoznunk arról, hogy hová küldjük a konténereket és a tengerentúli anyagokat. Európát illetően úgy gondolom, hogy könnyebb lesz belekalkulálni a naptárba, például Portugáliát és Olaszországot, de azon is dolgozunk, hogy átgondoljuk az események formátumát, amelyeket el kellett halasztanunk – főként e két esemény esetében akár rövidített formátumban is megtörténhet a lebonyolításuk, ha úgy hozná a sors."

Matton azt elismerte, hogy a csapatok igényeit is próbálja szem előtt tartani, többek között az M-Sport Ford csapatfőnökével, Richard Millener nézeteit is figyelembe veszi. "Ez még nem a megfelelő pillanat arra, hogy a részletekről bármit is eláruljak." - folytatta Matton. "Ha a rövidebb futamok megoldást jelentenek, akkor természetesen megpróbáljuk a lehető legtöbb ralit lebonyolítani a szezon második felében. Mindent összevetve egyébként nem hiszem, hogy képesek leszünk minden rendezvényt megtartani, de fontos, hogy megoldást találjunk annak érdekében, hogy a szervezők életben maradjanak. Maradjunk annyiban, hogy meglátjuk, mit hoznak a következő hetek!"

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33