l1
l2


 

Nevet változtat kölni Toyota műhely

Április 23.
A Toyota bejelentette, hogy az európai székhelyű kutatási és fejlesztési bázisa, a TOYOTA Motorsport GmbH megváltoztatja cégnevét Toyota Gazoo Racing Europe GmbH-ra. A kölni központ természetesen továbbra is garantálja versenyképes motorjait a különböző sorozatok résztvevői számára.

A TMG-t eredetileg Andersson Motorsport GmbH-ként alapították Kölnben 1979-ben. 1993-ban megváltoztatta a nevét TMG-re, amikor a Toyota teljes tulajdonú leányvállalatává vált.

A társaság motorsportos tevékenysége mellett, amelyet az alapítása óta folytat, az utóbbi években a kibővítette a Gazoo Racing Company (GRC) társaságával folytatott munkáját azáltal, hogy az évek során a motorosport területén felhalmozott szakértelmét és tapasztalatait felhasználta a GR sorozatú autók fejlesztésére. A cégnév változása egyébként tükrözi a GRC-vel való szorosabb kapcsolatát.

A jövőben a TGR-E (Toyota Gazoo Racing Europe GmbH) továbbra is a Toyota motorsport tevékenységeinek központja lesz Európában, a GRC-vel együttműködve, a németországi Kölnben található székhelyén. Továbbra is részt vesz a kölni Toyota olyan tevékenységekben, mint például motorok szállítása az FIA Endurance Világbajnokság (WEC) részére, és a FIA Rally Világbajnokság (WRC) versenyein részt vevő autók számára, valamint a GR Supra GT4 fejlesztésének elősegítése sem szorul háttérbe.

A TGR-E felhasználja azokat az ismereteket és szakértelmet, amelyet az évek során a motorsport tevékenysége során felhalmozott az autók fejlesztése során, és így hozzájárul az egyre jobb autók létrehozásához.

Akio Toyoda, a Toyota Motor Corporation elnöke a következőket mondta el a névváltozásra vonatkozóan: "A motorsportban való célunk és küldetésünk nem más, mint a bajnoki címek megszerzése. Ezért törekedünk folyamatosan arra, hogy a TGR Europe szakemberekből álló csapat legyen, amely nyertes munkákat készít. Ahhoz, hogy továbbra is nyerjünk, törekednünk kell a folyamatos fejlesztésre, és javítanunk kell a dolgokat, hogy egyre jobbak és jobbak legyünk, függetlenül a körülményektől. Csapatunk továbbra is versenyképes autók építésére összpontosít a kölni központunkban.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33