l1
l2


 

Nyár előtt nem rajtolhat el az ORB

Április 24.
Leghamarabb a nyár első napjaiban éledhet újra a magyar motorsport élet, az MNASZ május 31.-ig valamennyi eseményét törölte naptárából.

A hazai bajnoki küzdelmek is javában megérkezik a koronavírus okozta veszélyhelyzetet – a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség tagjai az elmúlt napokban újból átvizsgálták a lehetőségeket, és az egészséget szem előtt tartva végül arra a döntésre jutottak, 2020. május 31-ig biztosan nem bonyolítanak le eseményeket.

A rallysport szakágban is szokatlan helyzet állt elő - a világbajnokság ugyan elrajtolt és az első három futamot meg is rendezték, de az a résztvevők és az érdeklődők biztonságát és egészségét szem előtt tartva elit Argentínába már nem utazott el.

Kontinensviadalunk az Azori-szigeteken kezdődött volna el, azonban már a szezonnyitó állomás sem volt képes biztonságos körülményeket nyújtani a szereplőknek. Jelenleg úgy tűnik, mindkét sorozat hamarosan folytatódhat, ám nekünk magyaroknak még külön kérdés, hogy hazánkban mikor láthatunk először versenyautókat az izgalmas gyorsasági szakaszokon.

Nos, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség döntése alapján 2020. május 31-ig biztosan nem, a folytatásról azonban a hónap közepén újból tárgyalnak.

MNASZ Elnöki kozlemény

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33