l1
l2


 

A lengyel EB futam is elhalasztva

Április 30.
Újabb változtatásokra kényszerült a Rally EB szervezőbizottsága, a már szezonnyitónak is titulált 77. Rally Poland szervezői újratervezést kérnek, bízva abban, hogy egy későbbi időpontban meg tudják rendezni a versenyt.

Az eredetileg 2020. június 26-28.-ai dátumra ütemezett Európa Bajnokság szezonnyitó eseménye lett volna a 77. Rally Poland. A koronavírus világjárvány miatt bevezetett kormányzati korlátozások azonban javában kihatnak az esemény szervezőire, így a Lengyel Autó- és Motorsport Szövetség (PZM) nem engedne más alternatívát, mint hogy bejelentsék az esemény elhalasztását.

A PZM a napokban nagyon szorosan együttműködik az EB illetékeseivel, az Eurosport Events egyesületével és az FIA irányító testületével, hogy új dátumot találjanak a lengyel eseményre vonatkozóan a naptárban, melyet legkésőbb május végén szeretnének hivatalosan is bejelenteni. Remélhetőleg az eredeti júniusi dátum figyelembevételével végrehajtott kiterjedt tervezés nagy része átvihető egy módosított időpontra - minden erejükkel azon dolgoznak a szervezők, hogy Mikolajki városában idén is összegyűlhessenek a sorozat lelkes résztvevői a kihívásokkal tűzdelt murvás szakaszok teljesítésére.

Jean-Baptiste Ley, az EB koordinátora elmondta: "A lengyel állomás későbbi időpontra való ütemezésének szükségessége a koronavírus világjárvány közvetlen következménye, és minden gondolatunk azokra az emberekre vonatkozik, akiknek szerettei elhunytak vagy megbetegedtek a COVID-19 miatt. Tisztában vagyunk azzal, hogy sok munkahely elveszett, és az emberek nagyon nehéz helyzetbe kerülnek. Emiatt rendkívül fontos, hogy minden hivatalos javaslatot betartsunk."

"Megbeszéléseket folytatunk a PZM-mel és az FIA-val annak érdekében, hogy véglegesítsük az esemény pontos dátumát. Miután az összes intézkedés befejeződött, természetesen jelentkezünk, és további bejelentést teszünk az esemény átütemezéséről. Addig is szeretnénk köszönetet mondani minden versenyzőnek, csapatnak, rajongónak és érdekelt félnek a folyamatos támogatásáért és türelmükért. Mi sem győzzük hangsúlyozni, hogy maradjunk otthon, így talán minél hamarabb találkozhatunk a pálya szélén."

Krzysztof Maciejewski, a 77. Rally Poland szervezőségének vezetője elmondta: "Valójában az előkészületekkel már végeztünk. Még a koronavírus járványra vonatkozó korlátozások bevezetése előtt szinte az összes terepmunkát elvégeztük. Sajnos az elmúlt napok nem hoztak jó híreket, kiterjesztették az országba való belépés korlátozásait, a szállodák zárva, és a légi közlekedés gyakorlatilag szünetel. Tiszteletben kell tartanunk a korlátozásokat, remélve, hogy azok betartása javítja a járványügyi helyzetet a közeljövőben. Hosszas egyeztetések után végül úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk a rali időpontját, mert a jelenlegi helyzetben úgy tűnik, hogy ez az egyetlen logikus megoldás. Nagyon bízunk abban, hogy csak halasztásra kell sort kerítenünk, törlésre nem. Köszönöm mindazoknak, akik időt és erőfeszítést fordítottak az esemény előkészítésére, és remélem, hogy idén is találkozunk Mikolajkiban.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33