l1
l2


 

Idén nem lesz Portugál Rally

Április 30.
Eldőlt a Vodafone Rally de Portugal sorsa, a korábbi halasztás után immár az is biztos, hogy idén nem fogják tudni megrendezni a murvás futamot.

A Rali Világbajnokság ötödik versenye első körben az eredetileg tervezett május 21-24. közötti időszakról került volna elhalasztásra, ám az Automóvel Club de Portugal szervezősége által csütörtökön (április 30-án) kiadott nyilatkozat megerősítette, hogy az esemény későbbi időpontban sem került a 2020-as szezonban lebonyolításra.

"Az Automóvel Club de Portugal jelentős erőfeszítéseket tett az esemény rendezésére idén október végén." - áll a nyilatkozatban. "Partnereinkkel, különböző szervekkel, önkormányzatokkal és nem utolsó sorban a támogatókkal összehangolt közös értékelés után a Vodafone Rally de Portugal biztonságos lebonyolításához szükséges összes egészségügyi és biztonsági feltétel nem teljesíthető, tekintettel a nemzeti határok megnyitásának bizonytalanságára illetve arra a kiszámíthatatlan helyzetre, amelyben manapság élünk. Ennek a kritikus helyzetnek a következtében az Automóvel Club de Portugal kénytelen visszalépni a 2020-as FIA Rally Világbajnokság portugál fordulójának megrendezésétől."

"Az Automóvel Club de Portugal mélységesen sajnálja ezt a határozatot. De úgy érezzük, ez a felelősségteljes döntés ebben a helyzetben, szem előtt tartva a támogatók, csapatok, önkormányzatok, szponzorok és az eseményt kedvelő emberek ezreinek a biztonságát. A klub természetesen nem adja fel jövőbeli törekvéseit - 2021-ben májusi fordulóként Portugália ismét részese szeretne lenni a rali krémjének."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33