l1
l2


 

Maradj otthon Dani Sordoval

Május 6.
A Hyundai Motorsport spanyol versenyzőjének az élete is gyökeresen megváltozott az elmúlt hetek eseményeitől. Dani Sordo barátnőzik, kutyázik, kertészkedik és szülinapot is ünnepel a karanténban.

A Hyundai Motorsport folytatta a koronavírus járvány ihlette Home Shakedown sorozatát a rali világbajnokságban aktívan tevékenykedő versenyzőjével, Dani Sordo-val, aki a kérdésekre válaszolva felvázolta, hogyan változott meg az élete a világban uralkodó helyzet következtében.

A spanyol számára egyébként egy különleges napot is át kellett élnie a karanténban – Sordo május 2-án ünnepelte 37. születésnapját, bár nagyon különböző körülmények között, mint ahogy ő azt szeretett volna. Mindezek mellett az elmúlt hetekben lefoglalta őt a háza, melynek felújítása mellett értékes órákat fordított a testmozgásra is.

Miközben Sordo a szokásosnál lassabb tempóban éli mindennapjait a korlátozásokkal összhangban, beismerte, hogy határozottan hiányoznak számára az események, amelyek a világbajnokság naptárában szerepeltek volna májusban és júniusban. A hiányérzet nem véletlen - Carlos del Barrio társaságában a szardíniai céljuk határozottan az lett volna, hogy megismételjék 2019-es elsőségüket. A globális világjárvány súlyosságának fényében azonban spanyol hobbijait és a napi életmódját egy „új normához” igazította. Az otthoni szimulátorozás lehetővé tette számára, hogy élvezze a versenyt a barátaival, miközben szoros kapcsolatot tart fenn alzenaui csapatával.

Dani, először is - hogyan telnek a napjaid?

Sordo: "Szerencsére a helyzet itt nem volt olyan rossz, mint más területeken, de fontos volt a dolgokat komolyan kezelni és tiszteletben tartani a rendeleteket. Biztonságban voltam, és mindent megtettem annak érdekében, hogy fitt maradjak és lefoglaljam magam. Már látjuk a fényt az alagút végén, de azért még türelmesnek kell lennünk."

A karantén ideje alatt beépítettél-e bármilyen rutint az életedbe?

Sordo: "Igen, nagyon sokat segít, ha egy napirendet felállítasz. Megpróbáltam naponta egyszer edzeni, majd a ház körül dolgozni. Például az összes ablak tisztítása, a fű vágása, kertészkedés és sok beltéri barkácsolás. Nagyon elfoglalt vagyok a videóinterjúkkal, és videókból még főzési tudásomat is kamatoztathatom. Ez azért nem az az élet, amit eddig megszoktam, de mindenképpen egyszerűbb volt a kerti dolgokat beiktatni a menetrendembe a kedvező időjárás miatt."

Van otthon edzőtermed?

Sordo: "Nagyon szép tornatermet csináltam, ami jelenleg félkész állapotban van. Mindezek ellenére az elmúlt hetekben nagyon sok időt töltöttem benne. Van most elég időm más sporthoz is, tehát elég jól megbirkóztam a fitnesztevékenységekkel."

Kihasználod a lehetőséget, hogy olyan dolgokat is kipróbálj, amire eddig nem futotta az idődből?

Sordo: "Nem igazán. Egy új dolog történt az életemben - vettem magamnak egy szimulátort. Ilyennel nem igazán játszottam még. Nem igazán kedvelem egyébként a videójátékokat, de valahogy fent kell tartanom a sebességemet. Mostanáig tényleg csak a barátaimmal játszottam."

Nem vettél részt az Esports versenyén, mint más versenyzők?

Sordo: "Nem. Hogy őszinte legyek, nem igazán vagyok rajongója az online játékoknak, jobban szeretek inkább a gyakorlatban sportolni. Továbbá ahogy mondtam, élvezem a takarítást és az ételeket, és vannak kutyáim, akikkel végre többet játszhatok."

A csapat többi tagjával tartod a kapcsolatot?

Sordo: "Carlos-szal instragamon tartjuk a kapcsolatot, illetve Andrea-val is többször beszélünk, de szerintem az is jó lenne, ha az összes versenyző együtt videocsevegne."

Üzennél bármit a csapatodnak?

Sordo: "A közelmúltban mindenki nehéz helyzetbe került. Nemcsak a csapatok, hanem minden egyes ember az egész világon. Nagyon remélem, hogy hamarosan visszatérünk a normál élet valamilyen formájához. Ezt a helyzetet egyfajta figyelmeztetésnek is vehetjük, és pozitív hatással lehet ránk - ezt követően arra is kellene időt fordítanunk, hogy több beszélgetést folytassunk barátaival a telefonon. Olyan sok lehetőség van a mai tudomány jóvoltából, hogy kommunikáljunk vagy találkozzunk emberekkel, ahol láthatjuk az arcukat. Tehát néha meg kell állnunk egy kicsit, és látnunk kell azokat a dolgokat, amelyekre máskor nem fordítunk figyelmet, mert elfoglaltak vagyunk, de most rájöhetünk, hogy az életben más fontos dolgok is vannak, mint a rohanás."

A rajongóidnak mit üzennél?

Sordo: "Egy dolog van, amit mindenkinek szeretnék elmondani, hogy maradjunk otthon. A legfontosabb dolog az, hogy ezt a helyzetet átvészeljük, hogy mindenkinek jó legyen, és a szokásos módon újraindíthassuk a versenyeket. Nem tagadom, csalódottak vagyunk, hogy nem lehetünk sem Portugáliában sem Olaszországban, mert ezek a leginkább kedvelt futamaink. Szomorúak vagyunk az elmulasztott versenyek miatt, de szomorúak vagyunk a helyzet miatt is. Szeretném megköszönni az otthon maradásukat, tartsunk ki, hamarosan visszatérhetünk!"

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33