l1
l2


 

Elmarad a Lengyel Rally

Május 16.
Augusztus közepére került az Európa Bajnokság lett állomása, a Rally Liepaja szervezői még várnak a végleges megerősítésre, a lengyelek azonban visszavonulót fújtak, és Mikolajki városa csak 2021-ben láthatja vendégül kontinensünk legjobbjait.

Nagysebességű szakaszok teljesítésével, Liepaja és Talsi városai környékén, a lettek Európa bajnoki eseménye augusztus 14-16. között kerülhet megrendezésre, a 2020-as FIA Európa Rally bajnokság szezonjának második fordulójaként.

A letteknek tehát van remény, a lengyelek lehetősége a 2020-as esztendőre azonban elszállt - annak ellenére, hogy az eredeti, június 26–28-i dátum kérdésessége miatt erőteljes erőfeszítéseket tettek a Rally Poland átütemezésére, a még javában tartó koronavírus miatt nem tudják biztonságosan megrendezni az eseményt úgy, hogy az a naptárba beleilleszkedjen. Noha a rendezvény 2020-ban nem rajtolhat el, a PZM szervezője (Lengyel Autó- és Motorsport Szövetség) és az EB támogatója, az Eurosport Events között már megbeszélések zajlanak, hogy véglegesítsék a 2021-es ideiglenes naptár időpontját, amely a rali századik évfordulóját hozná el.

Jean-Baptiste Ley, az EB koordinátora: "Nagyon örülünk, hogy megoldást találtunk a Rally Liepaja megrendezésére, és megköszönjük mindazoknak, akik ezt lehetővé tették, különösképp az FIA segítségét. Természetesen csalódottat vagyunk, hogy az európai mezőny ebben az évben nem látogatja meg Lengyelországot, különös tekintettel az elvégzett kemény munkára és tervezésre, valamint a meleg fogadtatásra, amelyet mindig megkapunk. Azonban már várjuk a 2021-ben megrendezésre kerülő 77. Rally Poland-ot, és csatlakozhatunk a PZM-hez a 100 éves mérföldkő megünnepléséhez, ami óriási eredmény."

A koronavírus berobbanását követően az elsődleges tervezünk az volt, hogy az eredeti naptárban szereplő összes eseményt a lehető legnagyobb mértékben megőrizzük. Nyilvánvaló, hogy ez továbbra is kihívást jelent, figyelembe véve az állandóan változó helyzetet és a kormány korlátozásainak folyamatos tiszteletben tartását. Valamennyiünk egészsége és biztonsága továbbra is az abszolút prioritás."

Michal Sikora, a PZM elnöke: "A Rally Poland minden évben országunk egyik legfontosabb eseménye, és nem csak a motorsportot kedvelők számára. Egy ilyen nagy nemzetközi versenyre való felkészülés szinte egész évben tartott, és a verseny rajongók tömegeit vonzotta egész Lengyelországból és külföldről egyaránt. A rali egy zárt, tömeg jellegű esemény, amelyet nem lehet lebonyolítani, és jelenleg nehéz megjósolni, hogy mikor szüntetik meg a meglévő korlátozásokat. A versenytársak és a nézők biztonsága érdekében nincs alternatíva, és ebben a térségben nincs kompromisszum. Partnereinkkel folytatott számos konzultációt követően az egyetlen ésszerű döntést hoztuk, hogy a futam 77. felvonását a következő évre halasztjuk. Már kijelentettük, hogy szándékunkban áll a ralit a következő évi Európa Bajnokság fordulójaként megtartani. Természetesen továbbra is Mikolajki városa jelentené a központot páratlan szépségű környezetével."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33