l1
l2


 

Eredeti időpontjában rendeznék az idei Észt Rallyt

Május 20.
Akár már júliusban randevúzhatnak egyet a világbajnokság résztvevői, az Észt Rally szervezői ugyanis úgy kalkulálnak, hogy a finn rali előtt idén is a gyári csapatok részvételével tartanák meg méltán népszerű versenyüket.

A hónapokig tartó bizonytalanságot követően egyre biztatóbb hírek érkeznek a Rali Világbajnokság háza tájáról is, jelen esetben Észtországból, ahol úgy tűnik idén júliusban is megrendezésre kerülhet a Világbajnokság hivatalos promó versenye, a Rally Estonia. Az idei verseny központja Otepaa lesz, mely Tartu városától délre található.

A nyilatkozatban a következő áll: "Az Észt Autósport Szövetség egy új formátumú magas szintű rali futamot Otepaa közkedvelt útjain. A verseny lebonyolításának feltétele a vonatkozó korlátozások betartása és az (észt) határok megnyitása."

Az idei motorsport események túlnyomó többségére nem került sor. A nehéz körülmények miatt az Észt Autósport Szövetség keresi a lehetőségeket arra, hogy a lehető leghamarabb folytassa a koordinált motorsport tevékenységeket.

A motorsport ma az észt emberek számára igen csak fontos - ezt megerősíti az a tény is, amelyet a jelenlegi világbajnokok, Ott Tanak és Martin Jarveoja az elmúlt években a médiában kaptak.”

A szövetség egyébként nem tagadja, hogy az eseménnyel elsődlegesen a világbajnokság élmezőnyét próbálja megcélozni, és lehetőséget adni számukra a versenyzésre. "Keményen dolgozunk azon, hogy ez a magas szintű verseny a legjobb VB-s versenyzőkkel együtt kerüljön megrendezésre."

Az észt munkacsoport két célt tűzött ki az eseményre. A nyilatkozat szerint ezek a megváltozott körülmények reagálnak mind az egészségügyi követelményekre, mind a gazdasági lehetőségek összefüggésére, és új, eltérő rali élményt nyújtanak mind a résztvevők, mind a közönség számára. Folyamatosan nyomon követik a vírussal kapcsolatos adatokat és a nemzetközi motorsport naptárak módosításait, hogy minél hamarabb megerősíthessék a futam időpontját, hogy a világ legjobb versenyzői is részt vehessenek az észt eseményen. Az észt verseny tervezett időpontja nem véletlen – a szervezők a július 24-25-ei hétvégét lőtték be, szem előtt tartva az augusztus 5-én kezdődő finn világbajnoki futamra való felkészülés lehetőségét. Ha minden borul, akkor a tartalék időpont augusztus 7-8. lehet, de természetesen ez nagyban függ a világbajnokság menetrendjének alakulásától is.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33