l1
l2


 

Saját R5-ös autóját tesztelte Tanak

Május 25.
Hatalmas lelkesedéssel ült vissza egy teszt erejéig a Hyundai volánja mögé Ott Tanak - az észt versenyző társa ezúttal egy R5-ös modell volt. de abszolút nem bánta meg az ideiglenes kategóriaváltást, hiszen már hónapok óta várt az igazi autózás élményére.

A mexikói futam vérbeli versenyzés élményét nyújtó kilométerei után Ott Tanak először vehette fel a versenytempót, Észtországban egy Hyundai i20 R5-össel száguldozhatott egy röpke teszt keretében. A világbajnoki címvédő a részben saját tulajdonában álló RedGrey csapatnak az autóját tette próbára. Tanak körülbelül 160 kilométerrel gazdagodhatott a teszt során, különböző csillapító és motorbeállításokat próbára téve. A teszten egyébként feltűnt egy régebbi Focus WRC is, mellyel Tanak menotra, Markko Martin rótta a köröket.

"Már nagyon vártam, hogy végre újból versenyautóba üljek." - mesélte Tanak a dirtfish-nek. "Nem sokat mentem az i20 R5-össel, de nagyon jó volt vezetni, nagyon lenyűgözött! Nagyon örülök, hogy tempósan autózhattam, most már tényleg alig várom, hogy folytassuk a szezont."

A csapat a Hyundai tehetséggondozó programjának részeseként a WRC2-ben biztosít autókat Ole Christian Veiby és Nikolaj Gryazin.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33