l1
l2


 

Idén Finnország sem rendez Rally VB futamot

Június 3.
Újabb VB futam esett a COVID-19 áldozatául, a finnországi Neste Oil Rally szervezői hosszas mérlegelés után hozták meg a döntést, miszerint idén nem vállalják a futam megrendezését.

A 2020-os Neste Rally Finland augusztus elején került volna megrendezésre a közkedvelt finn terepviszonyok között. Az esemény hetvenedik évfordulóját ünnepelte volna, ám a rajongók és résztvevők legnagyobb sajnálatára az esemény szervezője azonnal megkezdte a 2020-as esemény lezárását, és inkább a következő szezonban való helytállásra koncentrál.

kapcsolatban, túl sok az egészségügyi és biztonsági kockázatokkal járó tényező a Neste Rally Finland szervezésében, mivel az esemény rajtjáig már csak két hónap lenne hátra. A járvány ismeretlen előrehaladásával együtt további jelentős bizonytalanságok is befolyásolják ezt a döntést. Például, hiányzik az pontos tájékoztatás arról, hogy az állam által a nyilvános rendezvényeken jelenlegi korlátozások továbbra is folytatódnak-e július után, és hogy a külföldi résztvevők, csapatok és nézők hogyan tudják biztonságosan lebonyolítani utazásukat Finnországba.

"Annak ellenére, hogy nagyon komolyan készültünk az eseményre, az elmúlt hetekben sajnos próbáltuk feldolgozni, hogy a Neste Rally Finland visszavonására kerülhet sor. Egyértelmű, hogy ez mindannyiunk számára pusztító hír. Az idei rendezvény lemondásával szeretnénk megmutatni a felelősséget minden érdekelt fél és az egész társadalom iránt. Az egészség és a jólét mindig prioritás. Ezért inkább áthelyezzük a figyelmet 2021-re, amikor végre meg tudjuk szervezni a jól megérdemelt 70. évforduló megünneplését lenyűgöző légkörben és lelkes hangulatban a nézőkkel, a versenytársakkal, valamint a hosszú távú és új partnereinkkel együtt." - mondta el Jani Backman, a Neste Rally Finland szervezőgárdájának vezetője.

"Megvizsgáltuk a rendezvény halasztásának lehetőségeit is, ám ennek az esetnek a kiértékelése után az ismeretlen és a kockázatok mennyisége miatt sajnos a törlést jobbnak látjuk. Szeretnénk köszönetet mondani minden önkéntesnek, akik elkötelezettek voltak az esemény mellett, és a múlt ősz óta együtt dolgoztak szakmai szervező csapatunkkal. Ezt természetesen értékelni fogjuk, jövőre visszatérünk." - osztotta meg gondolatait Kai Tarkiainen, az esemény versenyigazgatója.

A Neste Rally Finland szervezője, az AKK Sports Ltd már megállapodást kötött a WRC Promoter GmbH-val a rali világbajnokság finn fordulójának 2021-ben történő megszervezéséről. A 2021-es FIA WRC naptár tervezetére még egy kicsit várnunk kell, de a finnek biztosan részesei lesznek a menetrendnek.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33