l1
l2


 

Kisvaszaron kezdi a raliszezont a Korda Racing

Június 12.
Teljesen megújult az idei évre az Országos Rallye Bajnokságban tavaly abszolút bajnoki címet szerző Korda Racing csapata, az évad első versenyén Turán Frigyes egy Volkswagen Polo R5-tel, Vizelli Károly egy Skoda Fabia R5-tel, míg Fekete László egy vadonatúj Ford Fiesta R2-vel száll harcba.

A koronavírus okozta járványhelyzet okán, rendhagyó szezonra készül a Korda Racing, amely ezúttal a megszokottnál jóval később, június közepén veheti kezdetét. Az évad első versenyére, a Baranya megyei Kisvaszaron kerülhet sor, ahol elsőként a Rallye3-as bajnokág résztvevői szállhatnak harcba a bajnoki pontokért. Mivel a szabályok lehetővé teszik, hogy külföldi és a Rallye1-es bajnokság licences párosai is versenybe szállhassanak, így számos versenyző élt a kiváló felkészülési lehetősséggel és rajthoz áll a Kisvaszar Rallyn.

A Korda Racing három párossal érkezik Kisvaszarra, így itt mutatkozhat be a nagyközönség előtt Turán Frigyes a Volkswagen Polo R5-tel, Vizelli Károly a Skoda Fabia R5-tel és ifjabb Fekete László a vadonatúj Ford Fiesta Rally4-gyel.

„Sose vártuk még ennyire a szezonkezdetet, mint most!” - jegyezte meg Korda Erik a versennyel kapcsolatban. „A vírushelyzet okán bevezetett korlátozások előtt még tudtunk tartani egy tesztet Cereden, ahol Frici, Karesz és Lackó is megkezdhette az ismerkedést az autóval, de már ennek is három hónapja, úgyhogy kis túlzással most kezdhetünk mindent előröl. Erre az évre nagy átalakuláson ment keresztül csapatunk összetétele, hiszen az egyik R5-ös Skodánkat egy Volkswagen Polora cseréltük, amellyel az a Turán Frici száll harcba a bajnoki címért, akit hatalmas tapasztalata mellett kiemelkedő nemzetközi sikerei okán is a bajnokság első számú esélyesei közé kell sorolnunk, így minden erőnkkel azon leszünk, hogy magyar bajnoki címhez segítségük Fricit!”

A Volkswagen Polo érkezésével továbbra is a csapat kötelékében versenyez a tavalyi bajnok autó, mellyel idén a közönségkedvenc Vizelli Károly száll harcba a hatfutamos Országos Rallye Bajnokság futamain.” Bár Vizelli Karcsi számára nem lesz teljesen új a Skoda Fabia R5, mégis egy fontos mérföldkő ez Karesz pályafutásában, hiszen a Ladás korszak lezárultával most az élmezőnyben is próbára teszi magát. Az idei év nála még a tanulásé kell, hogy legyen, de szerintem egy-egy villanásra már ebben az évben is számítunk tőle.”

Az elmúlt években a ralitól kissé visszavonult Ifjabb Fekete László és édesapja, Fekete László visszatér a magyar bajnokságba, melynek főpróbáját ők is Kisvaszaron tartják. „Lackóék számára a versenyzés egy kicsit háttérbe szorult az elmúlt években, most viszont elérkezett az idő a visszatérésre, amihez egy vadonatúj, M-Sportos Ford Fiesta Rally4-et választottak társul. Bízom benne, hogy valamennyi versenyző párosunk megtalálja számítását az idei évben, ezúton is sok sikert és eredményes versenyzést kívánok nekik.”

A Kisvaszar Rally nevezési listája

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Ivanics Csoport, BIO-EU Kft., Euro-Tools Hungary Kft, Multistone Kft, Harmata-94 Kft, Stein Villamos Kft., A.S.S. Kft, ITER Építő Kft, Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft.

Korda Racing

 

 

 

 

 

 

 

 

33