l1
l2


 

Dénes és Velenczei nyert Kisvaszaron

Június 14.
Az abszolút értékelésben Dénes Szabolcs, míg a licencesek között Velenczei Ádám sikerével zárult a szezon első rallyversenye, a Rally3-as bajnokság nyitóállomása, a Kisvaszar Rally.

Ralis berkekben már mindenki izgatottan várta a szezon első, élőben is figyelemmel követhető megmérettetését. A koronavírus okozta pauza után június második hétvégéjén a Rally3-as mezőny számára már meg is kezdődhettek a küzdelmek a Kisvaszar Rally jóvoltából, ahol a szervezők természetesen külön kategóriában szeretettel várták a licenszes versenyzőket is a július közepén induló bajnokság apropójából. Ahogy arra számítani lehetett az elmúlt hónapok szünetét követően, az érdeklődés nem maradt el – versenyzőpárosok minden egyes kategóriában szép számmal jelentkeztek, és természetesen a nézők is toporogva készülődtek a kanyarokban elszáguldozó versenyautók nyújtotta élményekre.

A Baranya megyei kilométerek már legelsőre annak a Velenczei Ádámnak sikerültek a legjobban, aki a Gulf Racing Hungary színeiben egy Skoda Fabia R5 EVO-t terelgethetett a júniusi hétvégén. Az öt megrendezett gyorsasági szakaszon ugyan Velenczei mellett Turán is három abszolút időt autózótt (a nyitó szakaszon tizedre azonos idővel érkeztek célba) a célban azonban a Skoda pilótája örülhetett. Turán számára szintén újdonságokkal teli volt a hétvége, hiszen ez volt az első versenye a Korda Racing Volkswagen Polo Gti R5-ösével. Talán még szorosabb lett volna az utolsó méteren a csata a két versenyző között, ha Turán a zárórész rajtjánál a legjobb formáját hozta volna, hiszen majdnem lefulladt, és ez az élmény kihagyása nagy valószínűséggel egy-két másodpercet javíthatott volna az időeredményén.

A dobogó legalsó fokára az a Hadik András érkezett, aki számára az idei év már adott versenyzési élmény egy külföldi szereplés keretében. A miskolci versenyző a Ford Fiesta legújabb generációs R5-ösével vette be a mecseki kanyarokat, és hazai kezdésként Turán Frigyes mögött pontosan hét másodperccel csípte el a licenszes mezőny harmadik pozícióját. Negyedikként a lengyel színeket képviselő Grzegorz Grzyb érkezett, míg Csomós Miklósék a Skoda Fabia R5-össel az osztrák színekben rajthoz álló Niki Mayr-Melnhofékat előzték meg.

A Rally3-asok mezőnyét Dénes Szabolcs és társa, Dénesné Varga Kata uralta egy Lada 21011-essel. Másodikként Geng Bence és Geng Ferenc érkezett egy Opel Corsával, míg a harmadik időeredmény büszke tulajdonosa Nagy Dávid és Nagy János lett, akik szintén az orosz csodával hódították el a serleget.

A 2020-as Kisvaszar Rally végeredménye:
1.Velenczei Á. - Szőke T. - Skoda Fabia R5 EVO 18:24.6
2.Turán F. - Bagaméri L. - Volkswagen Polo GTI R5 +2.3
3.Hadik András - Kertész K. - Ford Fiesta R5 MkII +9.3
4.Grzyb G. - Poradzisz M. - Skoda Fabia R5 EVO +13.3
5.Csomós Miklós - Nagy A. - Skoda Fabia R5 +19.3
6.Mayr-Melnhof N. - Zeiser T. - Ford Fiesta R5 MkII +40.7
7.Bodolai László - Deák A. - Ford Fiesta R5 MkII +1:15.0
8.Osváth Péter - Papp T. - Skoda Fabia R5 EVO +1:19.5
9.Klausz K. - Csányi B. - Ford Fiesta R5 +1:22.9
10.Matics M. - Bottyán J. - Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +1:23.4

A 2020-as Kisvaszar Rally – Rally3 eredménye:
1.Dénes Sz. - Dénesné Varga K. - Lada VAZ 2101 21:36.5
2.Geng Bence - Geng Ferenc - Opel Corsa A GSi +28.6
3.Nagy Dávid - Nagy János - Lada VAZ 21074 +46.4
4.Szabó Z. - Polereczki R. - Suzuki Swift Mk3 +1:07.9
5.Aczél József - Aczél A. - Honda Civic VTi +1:18.6
6.Domonkos Attila - Kócs S. - Suzuki Swift Mk4 +1:41.4
7.Csibrák Z. - Csibrák C. - Lada VAZ 2105 +1:52.5
8.Gráber Tamás - Sándor C. - Honda Civic Type-R +1:53.2
9.Nagy Balázs - Szvatek K. - Suzuki Swift GTi Mk1 +1:59.8
10.8V - Rumszauer András - Honda Civic Type-R +2:04.9

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33