l1
l2


 

Hosszútávon számol az M-Sport Lappival

Június 16.
Az idei évre alaposan megfiatalított M-Sport csapat nem titkolja, hogy hosszú távon számol két finn versenyzőjével, Lappitól pedig azt várják, hogy még tovább gyorsuljon a Fiesta WRC-vel és követendő példa lehessen csapat és honfitársa számára.

Esapekka Lappi nem titkolta, hogy céljai az idei évben sem változtak a korábbiakhoz képest, ahogy a Toyotával és a Citroennel, úgy a Forddal is minél több futamon a győzelemért szeretne harcolni.

Ennek megfelelően első két versenyén új csapat színeiben egy negyedik majd egy ötödik helyet szerzett  Fiesta WRC-vel, miután Mexikóban az egyik gyorsasági szakasz beírójában kigyulladt versenyautója és idő előtt a verseny feladására kényszerült.

"Esapekka egy olyan versenyző, aki tudja, mi szükséges ahhoz, hogy kényelmesebbé váljon egy új autó." - mondta Richard Millener, az M-Sport Ford csapatfőnöke. „Tudjuk hogy mennyire gyors pilóta, gondoljunk csak vissza 2017-es finnországi győzelmére de tavaly is voltak figyelemre méltó részeredményei Mivel még ismerkedik az új környezetével, ezért a koronavírus okozta leállás nem kifejezetten kedvez most neki. Ahogy elkezdtük építeni a közös projektünket, szinte azonnal szünetre kényszerültünk, és tesztelésre sem volt lehetőségünk, ami rosszkor jött, de ezen kár lenne rágódni."

Millener még azt is hozzátette, hogy csapata hosszú távon számol Lappival. "Kétségtelen, hogy Esapekkában jócskán van még potenciál és sok siker vár még rá. Ez is volt az egyik legfontosabb oka, amiért behoztuk őt a csapatba. Olyan versenyzőre szerettünk volna, aki egyaránt sikeres és sikerre éhes. Hosszú távon tervezünk vele és szerintem ő pont egy olyan versenyző, akivel még sok-sok évet dolgozhatunk együtt. Mindezek mellett az is pozitívum, hogy Teemu mellé került. Biztos vagyok benne, hogy egy sikeres honfitárs szerepe a csapatban elősegíti, hogy ő is feljebb kapcsoljon egy fokozatot."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33