l1
l2


 

Itt a mezőny Domaházára

Június 17.
Egy héttel az idei délnyugati szezonkezet után északkeleten is beindul a raliélet, a Zabar és Domaháza között megrendezésre kerülő Rallye3-as futamon közel kilencven páros szállhat harcba

Sűrűsödnek a raliban mozgolódó résztvevők és a rali iránt érdeklődő rajongók programjai – az elmúlt héten a Rally3-as mezőny Kisvaszaron ejtette meg a szezonnyitást, míg június 20-21. között az Integra Group Rallyn már az észak-keleti régióban folytatódhatnak a küzdelmek. A Domaháza és Zabar közötti távot elfoglaló esemény mezőnye szombaton egy prológgal melegíthet be az Ózdi Stadionban, majd vasárnap több mint negyven versenykilométeren keresztül harcolhatnak meg egymással és az idővel az eseményre nevezésüket beadó párosok.

Az érdeklődés a júniusi esemény iránt töretlen – nem kevesebb, mint 88 duó jelezte rajthoz állási szándékát a tervezett hat gyorsasági szakasz teljesítésére. A Rally3-asok kategóriája mellett a koronavírus okozta leállás, és az országos rali bajnokság szezonnyitójának a csúszása miatt határozottan komoly licenszes mezőnnyel büszkélkedhet az esemény, ahol hat R5-ös autó is feltűnik majd az erdők övezte aszfaltos kanyarokban.

A nevezők között csemegézve számos izgalmas nevet fedezhetünk fel - érkezik többek között Geng Bence az Opel Corsa-val, aki a Baranya megyei szezonnyitón egy erős élmezőnybeli szerepléssel vetette bele magát a 2020-as kilométerekbe. Az északi régióban gyakrabban mozgolódó résztvevők nagy része sem hagyja ki a Domaháza-Zabar közötti versenyzés lehetőségét - Ruszó Krisztián, Márton Ferenc, "SanyiBandi", Bukulya István, Czékmány Norbert, Dudás István és többek között Jobbágy Krisztián is részese lesz a hétvégén a közkedvelt és népszerű orosz csodával.

A licenszes kategóriában hat R5-össel biztosan számolhatunk. Skoda Fabia R5-össel kettő versenyző, Dudás Gergő és Tóth Tibor érkezik, míg a kék ovált Balogh János, Bodolai László és Hadik András fogja képviselni. Hadik András nem véletlenül döntött a rajthoz állás mellett a kisvaszari szereplést követően - a miskolci versenyző a legújabb generációs Fiesta R5-össel a lehető legközelebbi viszonyba szeretne kerülni, és bízik abban, hogy az országos bajnokság július közepére tervezett szezonnyitóján már abszolút határozottságot mutatva tudja uralni újdonsült autóját és a Salgó Rally szakaszait. A cseh és a brit márka mellett egy francia C3 R5-össel Lukács Kornél "Csucsu" is felfrissíti ralis élményeit.

A 2020-as Integra Group Rally nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33