l1
l2


 

Még nagyobb felhajtással készülnek a Finnek

Június 17.
Bár sokunk bánatára idén biztosan nem rendeznek VB futamot Finnországban, de az már szinte biztos, hogy, Jyvaskyla 2021 és 2023 között is vendégül láthatja a sorozatot.

Mint ismert, hetvenedik kiadásával idén kerek évfordulót ünnepelhetett volna a finn futam, azonban a világjárvány miatt a következő évre halasztották az évfordulós futamot. Jani Backman, az esemény rendezője, viszont a kivételes helyzetben is lát némi pozitívumot.

"Noha országunk legnagyobb sporteseménye elmarad idén augusztusban, ez lehetőséget ad nekünk arra, hogy jövőre még nagyobb és látványosabb eseményt tervezzünk meg a résztvevőknek, érdeklődőknek. Jyvaskyla városával és a regióval közösen szeretnénk arra felhasználni a rendelkezésre álló időt, hogy egy igazán felejthetetlen eseményt rendezzünk jövőre! " - mondta Backman.

A ralinak köszönhetően Jyvaskyla városa és a régió mind nemzeti, mind nemzetközi szinten, komoly hírnévre tette szert, de az esemény Közép-Finnországra gyakorolt gazdasági hatása is figyelemre méltó. Egy 2017-ben elvégzett tanulmány szerint a rendezvény összes bevétele megközelítőleg 20 millió Euro, ebből körülbelül 14,4 millió jut a közép-finnországi régiónak. Nem titok, hogy számos kisvállalkozó és az eseményt szervező közösség számára a rali az év egyik legnagyobb jövedelemforrása.

A Rally Finland évente 4000-4500 önkéntest alkalmaz, köztük körülbelül 100 helyi klubot, szervezetet és szövetséget von be a szervezési munkálatokba. 2019-ben szervizparkja körülbelül 66.000 látogatóval büszkélkedett, míg a futamot több mint 290.000 néző tekintette megy a helyszínen. Tévéműsorai több mint 150 országban kerültek közvetítésre, és a közösségi médián keresztül közel 189 millió kapcsolatot értek el világszerte.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33