l1
l2


 

Makinen marasztalja Ogier-t

Június 17.
Sebastien Ogier egy jó ideje kacérkodik a visszavonulás gondolatával, ám ha csapatfőnökén, Tommi Makinenen múlik, akkor jövőre is láthatjuk még versenyezni a hatszoros világbajnokot. A Toyota Gazoo Racing a héten megkezdi a tárgyalásokat a franciával arra vonatkozóan, hogy visszatérjen a Yaris WRC-vel a bajnokságba.

A Toyota Gazoo Racing június harmadik hetében megkezdi a tárgyalásokat, hogy meghosszabbítsa együttműködését Sebastien Ogier-rel a Rali Világbajnokságban - a csapat vezetője, Tommi Makinen világossá tette, hogy a franciát 2021-ben is látni akarja egy Yaris WRC-ben.

Ogier korábban azt tervezte, hogy 2020 végén távozik a sorozatból, de a hatszoros bajnok már beismerte, hogy az idei koronavírus alaposan megnehezítette a helyzetet, és nem ilyen körülmények között szeretne visszavonulót fújni. A héten a tesztelések során Makinen szeretne leülni egyeztetni a folytatásról.

"Természetesen ez a döntés nem csak rajtam múlik." - nyilatkozta Makinen a dirtfish-nek. "Nagyon várom, hogy Sebastien-nel beszélgessek. Én bízom benne, hogy az egyik Toyotában ő foglal majd helyet a bal oldalon jövőre is."

"Amikor abbahagytam a versenyzést - mondta Makinen -, egy év után már éreztem, hogy túl korán álltam le. Talán már Seb-nek is vannak ilyen érzései, meglátjuk. Lehet az elmúlt hónapok szünete után ahogy visszaül az autóba, más érzésekkel tekint majd a versenyzésre."

A Toyota számára egyedül Sebastien Ogier sorsa kérdéses a 2021-es szezonra, ugyanis Kalle Rovanpera és Elfyn Evans egyaránt két éves szerződéssel került a finn központú csapathoz az idei évben.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33