l1
l2


 

Búcsút int Latin-Amerikának a Rali VB!?

Június 23.
Az FIA közzétette a Rali VB jövő évi naptárának első kilenc versenyét, melyek között sem Chile, sem Argentína sem pedig Mexikó nem szerepel

A Rali Világbajnokság idei technikai részleteket érintő változásai mellett az FIA Rali Bizottsága a 2021-es menetrendet is szorgosan tervezgeti. Az időpontok ugyan még kérdésesek a következő évre vonatkozóan, a résztvevő országokat azonban felfedték a szervezők, melyből meglepő módon jelenleg hiányoznak a dél-amerikai események.

Az elmúlt napokban az FIA Rali Bizottsága online megbeszélés keretében további részleteket fedett fel az idei, illetve a következő szezonban tervezett eseményekkel kapcsolatban. A költségmegtakarítási intézkedéseket szem előtt tartva a sportrendelet számos módosítását megerősítették a 2020-as szezon újraindításának megkönnyítése érdekében. Ez magába foglalja a gyári csapatok által használt motorok számának háromról kettőre történő csökkentését, ha 2020-ban nyolc vagy annál kevesebb forduló kerül megrendezésre. A futamok előtti tesztelést egy napra korlátozzák minden európai eseményen résztvevő gyári versenyzőnél, a tesztet pedig az adott esemény előtt kell teljesíteni. Mindkét javaslatot a 2020-as világbajnokságba regisztrált versenyzők jóváhagyták, a Nemzetközi Sportkódex 18.2.4. cikkelyével összhangban.

Miközben a 2020-as szezon menetrendjét a COVID-19 eredményeként felülvizsgálja a bizottság, a 2021-es naptárra vonatkozó javaslatokat ezzel egy időben jóváhagyták. Kilenc futam biztosan vendégül láthatja a rali krémjét jövőre, ám a dátumok és a további események bevonása még pontosítás alatt áll, melyről a következő hetekben tervez hivatalos közleményt kiadni a bizottság.

2021-re tervezett események (nem időrendi sorrendben):
Monte-Carlo - aszfalt
Finnország – murva
Portugália – murva
Svédország – hó
Kenya – murva
Spanyolország – aszfalt
Olaszország – murva
Japán – aszfalt
Ausztrália - murva

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33