l1
l2


 

Dudás: Szakaszgyőzelem az első gyorsaságin

Június 22.
Kiválóan mutatkozott be éles körülmények között Dudás Gergő és Tóth Zsolt a Skoda Fabia R5-tel. A Clone Rally Team párosa a Domaháza–Zabar Rallyn megnyerte az első gyorsasági szakaszt, végül pedig a licences kategória negyedik helyén végzett.

Az ORC tavalyi bajnoka, Dudás Gergő márciusban váltott Mitsubishiről, Skoda Fabia R5-re, amivel akkor egy FRT futamon indult, de az első igazi rallyversenye csak a hétvégén volt.

"Nagyon jó volt három hónap után újra autóba ülni - mondta Dudás. - A rally 3-as versenyen csak az volt a célunk, hogy szokjuk az új technikát. Három nagyon neves, tapasztalt ellenfelünk is volt a licences kategóriában, akik nagyon jó mércét jelentettek.

A verseny előtt azt gondoltam, hogy ha a közelükben tudok lenni, akkor az már nagyon jó, álmomban nem gondoltam volna, hogy az első gyorsaságit megnyerjük.

Az első négy szakasz jó volt. Óvatosan próbáltam a technikát feszegetni, aminek a vége az lett, hogy az egyik lassítóban nekimentem a guminak. Kicsit esett már akkor és talán az a pár csepp víz nem kellett volna.

Az utolsó két szakaszra leesett az eső, nehéz volt eldönteni, hogy milyen gumikkal menjünk és nem akartam kockáztatni. Addig harmadikok voltuk, végül negyedikek lettünk, de összességében azt mondhatom, hogy jobban szerepeltünk, mint amire számítottam.

Nagyon hasznos volt ez a verseny, jó lenne Bakonyán is indulni még a Salgó Rally előtt, az is biztosan sokat jelentene.

Az első versenyeink, de szerintem az idei egész évünk is azzal fog telni, hogy az R5-öt tanuljuk. Még nagyon az elején vagyunk ennek az útnak, de Tóth Zsolti navigátorommal nagyon élvezzük. Remélem, a szurkolóknak is sok örömet fogunk szerezni az idén."

A Clone Rally Team együttműködő partnerei: FUEL, www.fuel-benzinkutak.hu, Desef Silver, Waldheim, Szilárd Sped Kft., Robo Trans, Roboplast, FRIK, Safety Truck Kft, Prometric Test Center, ESZO Kft, FHO, Herman Vitamins, JutaVit, Stage Light Theatre Szociális Szövetkezet, OLP - TECH Kft, Supersprint Kft, Micro Green Village, S7 Gázfutár, DREAM-LIGHT-THEATRE Bt., Domvill Szer KFT.

Clone Rally Team

 

 

 

 

 

 

 

 

33