l1
l2


 

Görögországban indulhat újra a Rally VB

Június 30.
Csoportos tesztelési lehetőséggel indulhat újra a Rali Világbajnokság élete - egyre nagyobb esélyt látnak a csapatok arra, hogy a szezon folytatása előtt Görögországban gyűljenek össze egy közös felkészülésre, ahol a tesztkörök mellett promóciós tevékenységekre is sort kerítenének.

Hivatalos formát kezd ölteni a rali világbajnokság tesztelésének innovatív megközelítésére vonatkozó tervei, amelyek azt jelentenék, hogy a legújabb generációs WRC-k szeptemberben az Acropolis Rally leghíresebb szakaszait vennék kezelésbe. Az a gondolat, hogy összehozzák a csapatokat a fennmaradó futamokra való felkészülési tesztelésre, először tavaly merült fel, ám most egyre nagyobb lendületet  vesz az akkor csak gondolatban kivitelezhető terv, mely idén augusztusban vagy szeptemberben kerülne terítékre, várhatóan a sorozat újraindítása előtt. A WRC szervezője javaslatot nyújtott be, hogy három napos tesztelést tudjanak le az Acropolis Rally korábbi központjában, Loutraki-ban.

A felmerülő ötlet kettő dolgot fogna közre - a csapatok tesztelési költségeinek csökkentése mellett kézzelfogható promóciós lehetőséget is kínálnak a tervezet alapján. A versenyzőket három csoportra osztanák, mindegyik csoport a teszt előtti napon érkezne meg Athénba, és azon a délután részt vehetnének az érintett versenyzők egy promóciós tevékenységben. A teszt minden napjának végén a WRC egy 30 perces élő csevegést mutatna be a versenyzőpárosokkal, hogy képet kapjunk az autóban átélt élményeikről.

Az ötlet eredeti feltalálója egyébként az M-Sport Ford Rally Team részéről Richard Millener volt, aki tizenkét hónappal ezelőtt világított rá e lehetőség előnyeire, mely mellett a mai napig kitart a brit csapat vezetője.

"Megyünk és tesztelünk, tesszük a dolgunkat, majd hazamegyünk, és senki sem tudja, hogy egyáltalán kiengedtük a versenyautókat." - mondta Millener. " Ha a Dirtfish oldala nem lett volna a helyszínen, senki sem tudta volna, hogy például Finnországban tesztelés zajlik. Amint kiderült, érdemes a történésekre való összpontosítás még a teszteken is, és erre törekszünk egyre nagyobb léptékben."

"Úgy gondolom, hogy a promotert meg kell tapsolni az általuk összeállított csomagért. Közvetlenül a görög kormánnyal működnek együtt, hogy megkönnyítsék ezt, mint egy nagyszerű lehetőséget, mindezek mellett megmutassák országukat és tovább terjesszék a WRC modern szavát. Nagyszerű lehetőség arra, hogy ezt megtegye egy olyan helyen és olyan szakaszokon, amelyek valódi történelmi jelentőséggel bírnak."

A WRC-tesztek Görögországba történő eljuttatására irányuló javaslata az ország sportminiszterének, Lefteris Avgenakis-nek az áldására vár, és nem titok, hogy egészen jó esélyt látnak a csapatok fogadására, hiszen Görögország időben hozta meg intézkedéseit a Covid-19 járvánnyal szemben, és hamarosan eldől, hogy a rali krémje beveheti-e a legendás, murvás görög kanyarokat.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33