l1
l2


 

A Hyundai Breent is elviszi az Észt Ralira

Július 10.
Craig Breen a Hyundai Motorsport harmadik autójával bizonyíthat a világbajnokság folytatásaként tervezett észt állomáson – az ír fiú Ott Tanak és Thierry Neuville mellett szállhat harcba a pontokért a szeptember 4-én kezdődő Rally Estonia murvás szakaszain.

A Hyundai Motorsport Craig Breen-nel számol Ott Tanak és Thierry Neuville mellett a feltehetőleg Észtországban folytatódó világbajnokság alkalmával - és nem titok, hogy az ír fiú bízik abban, hogy meg tudja őrizni helyét a tárgyalások alatt álló Ypres ralira is.

Breen az elmúlt évben éppen Észtországban debütált a csapat színeiben (a világbajnokság promóciós eseményén) és egy korábbi specifikációjú i20 Coupe WRC-t irányított egészen az ötödik pozícióig, majd a Rally Finland keretében 2019-ben egy hetedik helyet szerezhetett meg a Thierry Neuville és a csapat részéről meghatározott teljesítményének jóvoltából. Az ír fiú iránti bizalom már korábban is megvolt a csapatvezető, Andrea Adamo részéről, hiszen az idei finn repkedéseket is ő teljesíthette volna, azonban a koronavírus okozta fennforgás miatt végül az északi esemény egy évvel későbbre került elhalasztásra.

Ha az Ypres Rally bekerülne az idei naptárba - ez egy olyan lépés, amely a Rally Turkey együttműködését igényli egy héttel történő elhalasztással a logisztika megkönnyítése érdekében – a csapat egyértelműen Breen-t szeretné a harmadik Hyundai i20-asban látni. A választás nem lenne véletlen, hiszen Breen négyszer vett részt az Ypres versenyen, kétszer volt a dobogón és egyszer győztesként ünnepelhetett.

A Hyundai nem tett további észrevételt a versenyzői felállásáról az elkövetkező eseményekre vonatkozóan, és maga Breen is elismerte, hogy a tervekkel kapcsolatban még mindig csak tapogatózik. "A csapat ismeri az érzéseimet ezzel kapcsolatban." - mondta Breen a DirtFish-nek. "A lehetőséget megpróbálom megragadni, hogy autóba ülhessek. Mindent megteszek annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb teljes munkaidőbe térhessek vissza a nagyok közé."

A világbajnoki lehetséges szereplések mellett az ír nem panaszkodhat, hiszen izgalmas kilométerek elé néz - a következő hónapban tervezi a Rally di Roma-t és a Rally di Alba-t, majd augusztus közepén a lett Rally Liepaja teljesítése is tervben van egy i20 R5-össel.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33