l1
l2


 

Solberg is rajthoz áll Rómában

Július 11.
Az Európa bajnokság legfiatalabb futamgyőztese számára is újraindul az élet a több hónapos szünetet követően - Oliver Solberg Olaszországba utazik a hónap második felében, hogy a szezonnyitó Rally di Roma Capitale keretében tovább gyarapítsa aszfaltos tapasztalatait.

Oliver Solberg, aki történelmet írt, amikor tavaly 17 évesen futamgyőzelmet ünnepelhetett a Rally Liepaja céljában, július 24–26-án újraindítja versenyzői karrierjét a Rally di Roma Capitale-n, amely  esemény kontinensviadalunk újjáéledését is jelenti egyben. A rajtot izgatottan várja, melyre jelenleg még komoly esély van, hiszen a Covid-19 korlátozásainak enyhítései egyelőre biztosítják az utazás lehetőségét a skandináv fiú számára.

Solberg, a 2003-as világbajnok, Petter Solberg fia egy Pirellivel felszerelt Volkswagen Polo GTI R5-öst vesz kezelésbe a Róma környékbeli utakon, amelyet az olasz Alessandro Perico PA Racing csapata támogat. A jobb oldalon segítéségére Aaron Johnston lesz.

A 100%-ban aszfaltos utakon zajló megmérettetés lehetőséget kínál a 18 éves Solbergnek, hogy értékes tapasztalatokkal gazdagodjon a felület precízebb kezelésére vonatkozóan a Rally2-es autóval. Mivel nincs ismerete a Rally di Roma Capitale körülményeiről, Solberg arra összpontosít, hogy célba érjen a majdnem 200 kilométernyi versenytáv után az olasz fővárostól délkeletre.

"Januárban volt szerencsém ott lenni a Rallye Monte-Carlo-n, de a Poloval Róma lesz számomra a ténylegesen teljes egészében aszfaltos futam." - mondta a norvég születésű svéd fiú. "A bajnokság szezonnyitója számomra új lesz, új tereppel, kíváncsian várom a versenyhétvégét. A rajt előtt tervezek pár tesztkilométert, csak hogy egy kicsit visszarázódjak a raliba és felkészüljek az aszfaltra. Folyamatosan tanulok, de bízom benne, hogy van már annyi tapasztalatom, ami segít megbirkózni ezzel a kihívással. Célom a tapasztalatszerzés, és a célba érés.”

Városi túra - “remek” lehetőség

A július 25-én, szombaton kezdődő gyorsok előtt Solberg az előző délután a Volkswagen Polo GTI R5 kormánya mögött csatlakozik versenytársaihoz Róma központjának motoros turnéjára. Az út mentén számos történelmi épületet és látványosságot vehetnek szemügyre a versenyzőpárosok a város útjain haladva.

"Láttam néhány videót a felvonulásról, és fantasztikusan néz ki, amikor raliautókkal mennek végig a városon keresztül." - tette hozzá. "Furcsa látni, de remek dolog szerintem, hogy a szervezők ezt meg tudják szervezni."

Az ERC1 Junior bajnokság is Rómában startol

Számos feltörekvő tehetség áll rajthoz az ERC1 Junior kategóriájában a Rally di Roma Capitale versenyen. Solberg mellett várhatóan Erik Cais (Cseh Köztársaság), Callum Devine (Írország), Dominik Dinkel (Németország), Emil Lindholm (Finnország), Efrén Llarena (Spanyolország) és Miko Marczyk (Lengyelország) is tervezi a szezonnyitó eseményt július 24-26. között.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33