l1
l2


 

Kiss Ferenc versennyel készült versenyre

Július 10.
A Rallye3-as bajnokság bakonyai futamán kezdte meg az ismerkedést Kiss Ferenc legújabb versenyautójával, a Volkswagen Polo GTi R5-tel, mellyel az előttünk álló hétvégén már Szlovéniában, a Velenje Rallyn száll harcba.

Az idei évben is a Korda Racinggel versenyez a kétszeres abszolút magyar bajnok Kiss Ferenc, aki számára több újdonságot is tartogat az idei szezon. Az egyik ilyen a versenyautó. A Hyundai i20 R5 és Skoda Fabia R5 után az idei évben már egy a Volkswagen Polo R5-tel versenyez a kétszeres elsőosztályú magyar bajnoki pilóta. A másik újdonság a navigátor személye, az itinert immár fia, ifjabb Kiss Ferenc diktálja a pécsi pilótának.

Az eredeti tervek szerint a trió első közös versenye a 35. AMTK Rally Velenje lett volna, azonban a főpróbát egy kicsit előre hozták, így bemutatkozásra egy hazai versenyen, a Rally3-as bajnokság harmadik fordulóján, a Bakonya Rallyn kerülhetett sor. Annak ellenére, hogy Fefe majd egy éve nem ült versenyautóban, a Polo pedig teljesen ismeretlen volt számára, az eredményre sem lehetett panasz, hiszen a licences kategóriában az abszolút harmadik helyen érkeztek célba úgy, hogy kevesebb mint két másodperccel maradtak el a második helyezettől. Fefe a Bakonya Rallyn megszerzett tapasztalatokat hamar kamatoztathatja, hiszen egy héten belül máris érkezik a Velenje Rally.

„Jó volt látni, hogy Fefe mennyire élvezte az Polo-t és a száguldást!” – jegyezte meg Korda Erik a Bakonya Rally után. ”Pedig eredetileg nem is terveztük a Bakonya Rallyt, csak egy teszttel készültünk volna Velenjére, de nagyon örülünk, hogy részt vettünk rajtra, hiszen Fefe így versenykörülmények között kezdhette meg az ismerkedést az autóval. Ráadásul a frissen szerzett tapasztalatokat egy héten belül már fel is tudjuk használni, e hétvégén már Szlovéniában állunk rajthoz. Az eredménnyel abszolút elégedettek vagyunk, hiszen most is sokan voltak itt az ORB mezőnyből, többen már az utolsó simításoknál járnak a Salgó Rally előtt, miközben mi még csak most indultunk el az úton. A Velenje Rally pályái már ismerősek lesznek Fefe számára, tavaly sikerült dobogóra állni a célban, most is hasonlóban bízunk!

35. AMTK Rally Velenje nevezési lista:

A Bakonya Rally végeredménye, licences kategória:

  1. Grzyb Gregorz/Poradzisz Michal - Skoda Fabia R5 EVO 22:12.6
  2. Osváth Péter/Papp Tamás – Skoda Fabia R5 +29.9
  3. Kiss Ferenc/ifjabb Kiss Ferenc - Volkswagen Polo GTi R5 +31.8…

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Ivanics Csoport, BIO-EU Kft., Euro-Tools Hungary Kft, Multistone Kft, Harmata-94 Kft, Stein Villamos Kft., A.S.S. Kft, ITER Építő Kft, Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft., Hankook Racing Tyres

Korda Racing

 

 

 

 

 

 

 

 

33