l1
l2


 

Katsuta is rajthoz áll Észtországban

Július 13.
Izgatottan készülődik a Toyota Gazoo Racing a tehetséges fiatalokat támogató programjának az újraindítására - Takamoto Katsuta egy Yaris WRC-t vehet kezelésbe a világbajnokságon szeptember debütáló Észt Ralin.

A fiatal japán versenyző idén már részt vett a Rallye Monte-Carlo-n és a svéd futamon a Yaris WRC-vel, mielőtt kampányát megszakították a COVID-19 körüli korlátozások és a sorozat naptárának későbbi változásai.

A felülvizsgált 2020-as világbajnokság ütemezésének megerősítését követően Katsuta számára a Rally Estonia kilométerei jelenthetik a folytatást – mely esemény a bajnokság új kiegészítéseként, a gyors intézkedéseknek köszönhetően nyert teret - valamint a Rallye Deutschland, a Rally Italia Sardegna és a számára hazainak számító rendezvény, a Rally Japán rajthoz állásának gondolatával kacérkodhat, az eredeti terveknek megfelelően.

A japán célja a szezon tervezett eseményein egyértelműen a tapasztalatgyűjtés, és minél több kilométer teljesítése a nagyok között.

Tommi Makinen (a Toyota Gazoo Racing Rally Challenge Program felügyelője): „"Nagyon örülünk annak, hogy hamarosan folytathatjuk a 2020-as szezont, és külön örülök, hogy velünk tart Takamoto is a Rally Estonia versenyre. Úgy gondolom, ez egy olyan futam, amely illeszkedik a tapasztalatához és az erősségeihez. Ugyanakkor ez lesz az első futam a több hónapos kényszerszünet után, tehát nem számítunk arra, hogy könnyű lesz. Megadjuk számára a lehetőséget egy WRC-ben, hogy visszatérjen a sebességéhet, ami fontos lesz egy ilyen gyors futam szempontjából."

Takamoto Katsuta: "Örülök, hogy a világbajnokság szeptemberben végül újraindul. Részt vehetek a Rally Estonia-n, amely egy új esemény a menetrendünkben, és hálás vagyok ennek a lehetőségnek. Ebben az időszakban, rali nélkül, a fizikai edzésemre és az e-sportra összpontosítok, hogy megbizonyosodjak arról, hogy a versenyhez való visszatéréshez a legjobb állapotban vagyok."

Katsuta 2020-as menetrendje:
2020. január 23-26. Rallye Monte-Carlo
2020. február 13-16. Rally Sweden
2020. szeptember 4-6. Rally Estonia
2020.október 15-18. Rallye Deutschland
2020. október 29- november 1. Rally Italia Sardegna
2020. november 19-22. Rally Japan

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33