l1
l2


 

Itt a mezőny a Salgóra!

Július 14.
Több mint százhetven párossal kezdődhet el a magyar bajnokság július harmadik hétvégéjén a 2020-as Steelvent Salgó Rally keretében. A nógrádi szakaszokon az elsőosztály, a másodosztály és a historic párosai mellett a szlovák élmezőny és SRP résztvevői is versenybe szállhatnak.

A rajongók, érdeklődők és természetesen a résztvevők legnagyobb örömére egyre élénkebben érkeznek ralis vonatkozásban pozitív hírek – az elmúlt hetekben megjelent a magyar bajnokság szezonnyitó állomásának a versenykiírása, most pedig már a 2020-as Steelvent Salgó Rally nevezési listájába merülhetünk el izgalmasabbnál izgalmasabb nevek között. Az esemény egy versenynapot foglal magába, mely e több hónapos szünetet követően határozottan pezsdítő lesz és biztosra felfedi majd azokat a titkokat, melyekre normál esetben márciusban szokott sor kerülni.

A szezonnyitó futam nemcsak a magyar bajnokság számára adja meg a lehetőséget a kilométerek gyűjtésére, hanem a szlovák versenyzőpárosok is leadhatták nevezésüket a megmérettetésre. A rajthoz állás kérdésére július 12-én meg is kaptuk a választ kormányunk jóvoltából - a koronavírus okozta fennforgások közepette az országok különböző színű besorolásokat kaptak, és mindenki legnagyobb örömére Szlovákia zöld lett, mely azt jelenti, hogy korlátozások nélkül utazhatnak hozzánk a versenyzők a salgói szakaszok minél gyorsabb teljesítésének reményében.

A hazánkban királykategóriának számító  R5-ösök mezőnye szépen meggyarapodott a tavalyi év számaihoz képest – közel harmincan választották társnak e fejlesztést. Fölényben a Skodások érezhetik magukat, hiszen tizenhatan küzdhetnek meg a cseh márkával a bajnoki pontokért – e márkát választotta társnak többek között Grzegorz Grzyb, Botka Dávid, Bútor Róbert, Csomós Miklós, Dudás Gergő, Vizelli Károly és külön izgalommal áll a rajthoz Velenczei Ádám és Vincze Ferenc, akik mind a ketten egyformán a hazai pálya előnyeit élvezhetik ki a nógrádi pályákon. Fordos vonatkozásban külön érdeklődve tekint a salgói hétvégére az a Hadik András, aki a legfrissebb fejlesztésű kék ovállal az előző héten a felkészülés jegyében győzelmet aratott Szlovéniában. A miskolci versenyzőn kívül Fiesta R5-össel érkezik a rajtvonalhoz Balogh János, Bodolai László, Klausz Kristóf, Kovács Antal és Richard Cech, aki a szlovák színek képviseletében lesz jelen.

A két domináns márka mellett természetesen tűnnek fel még izgalmas érdekességek a mezőnyben - Turán Frici például a Volkswagen Polo-t fogja táncba vinni, Lovász Pál a Hyundai, Lukács Kornél pedig egy Citroen C3 R5-ös volánja mögött érkezik a rajthoz. 

Egy szó, mint száz, nézzük meg, pontosan hogyan áll össze a 2020-as Steelvent Salgó Rally mezőnye kategóriánként, mely esemény július 18-19. között biztosítja a feltételeket a bajnoki pontokért való csatározásokra.

Steelvent Salgó Rally nevezési listák

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33