l1
l2


 

Győzelemmel kezdett a Korda Racing

Július 20.
Felemás érzelmekkel élte át az Országos Rali Bajnokság szezonnyitó állomását Hadik András. A Steelvent Salgó Rally áhított eredménye egy korai árokjárás miatt meghiúsult, a legjobb tízben azonban sikeresen helyet talált magának a miskolci versenyző

Amilyen sokat kellett várni a magyar bajnokság szezonkezdetére, akkora meglepetéssel vette végre kezdetét. A szombat este, Salgótarján belvárosában megrendezett ünnepélyes rajtceremónián Oláh Gyárfás az MNASZ elnöke mellett Jean Todt az FIA elnöke is köszöntötte a Steelvent Salgó Rally közel 180 páros alkotta mezőnyét.

Itt mutatkozhatott be a Korda Racing legújabb versenyautója is a magyar bajnokságban, mellyel Turán Frigyes és Bagaméri László szállt harcba. A bemutatkozás aligha sikerülhetett volna ennél jobban, a páros az ötödik gyorsasági szakaszon első szakaszgyőzelmét megszerve elfoglalta az első helyet az összetettben, amit a célig már nem is engedett ki kezei közül, a futamgyőzelemmel pedig rögtön élre álltak a magyar bajnokságban.

"Fantasztikus győzelmet arattuk, nagyon boldogok vagyunk!" - próbálta meg szavakba önteni érzését Korda Erik a verseny végén. "Annak ellenére, hogy csak egynapos volt az idei Salgó Rali, nagyon nehéz, de nagyon jó kis verseny volt. Rengeteget dolgoztunk a holtszezonban, hiszen komoly átalakuláson mentük keresztül az elmúlt hónapokban, de a kemény munka meghozta gyümölcsét, minden egyes kocka időben a helyére került. A taktikánk is tökéletesen működött, biztosak voltunk benne, hogy ez a rali a hosszú gyorsaságin fog eldőlni, ahol háromból kétszer csaknem 20 másodpercet tudtunk adni a többieknek, de ennek ellenére a két másik pályán is tudtunk abszolút időt autózni. A srácok tökéletesen felkészítették a Polot, amiről csak a port kellett letörölni a szervízben, Friciék pedig csúcsformában autóztak, nemcsak pokoli gyorsak, de rendkívül látványosak is voltak, gratulálok az egész csapatnak!"

Pontszerző helyen kezdte a bajnokságot a csapat másik R5-ös párosa, Vizelli Károly és Nagy Péter, akik a csaknem 30 fős kategóriában szerezték meg a magyar bajnokság abszolút tizedik helyét. "Gratulálok Kareszéknak is, kezdésnek egy ilyen erős mezőnyben egyáltalán nem rossz ez az eredmény. Ráadásul nagyon sokat tanulhattak ebből a versenyből, aminek az eredménye már most meglátszott, hiszen folyamatosan tudtak gyorsulni, de ennek ellenére Miskolcon is az itt megkezdett úton szeretnénk haladni tovább és minél tapasztalatot gyűjteni."

Hosszabb kihagyás után egy roppant erős mezőnybe tért vissza a magyar bajnokságba ifjabb Fekete László és Fekete László. Az apa-fia páros alaposan beköszönt az RC4-es kategóriába, annak ellenére is, hogy a célban csak kategóriájuk hatodik helyét szerezték meg. "Schwarz-ék a gyorsasági szakaszokon elért időeredmények alapján simán nyerték volna a kategóriát, pedig komoly és tapasztalt ellenfelekkel kellett megküzdeniük. Sajnos azonban sorsuk már az első gyorsasági rajtjában megpecsételődött, egy korai érkezés miatt elkönyvelt büntetés miatt, de ezen már nem bánkódunk, a részeredmények igencsak bíztatóak a jövőre nézve."

Nem sikerült a célba érkezés az ORC-ben érdekelt Hevesi István és Józsa Péter számára, aki számára eleve nehezen indult az idei szezon, mivel sem a megrendelt új, sem a felújításra leadott turbó nem érkezett meg a Salgó Rali rajtjáig, a kényszerből beépített alkatrész pedig a második gyorsasági szakaszig bírta, így számukra itt véget a rali.

A Steelvent Salgó Rally végeredménye:
1. Turán Frigyes/Bagaméri László, Volkswagen Polo GTi R5 1:18:27.4
2. Vincze Ferenc/Bacigál Igor, Skoda Fabia R5 EVO +01:19.4
3. Velenczei Ádám/Szőke Tamás, Skoda Fabia R5 EVO +1:25.8…
10. Vizelli Károly/Nagy Péter, Skoda Fabia R5 +6:15.2…
26. ifj. Fekete László/Fekete László, Ford Fiesta Rally4 +15:56.4…

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Ivanics Csoport, BIO-EU Kft., Euro-Tools Hungary Kft, Multistone Kft, Harmata-94 Kft, Revo-Tec Kft, Stein Villamos Kft., A.S.S. Kft, ITER Építő Kft, Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Régió-Center Kft, iramko Trade, BWS Belsőtér, Arezzo Design, Szerszámbróker Kft, Hankook Racing Tyres

Korda Racing

 

 

 

 

 

 

 

 

33