l1
l2


 

Itt a nyári Miskolc Rally programja

Július 30.
Nem történt nagy változás az idei Miskolc Rally programjában, a tavalyi és az idén áprilisi tervekkel összhangban egy versenynapos programmal rukkoltak elő a szervezők, pénteken népkerti prológ, szombaton egy tucat gyorsasági szakasz várja az elsőosztályú mezőnyt

A késői salgótarjáni szezonnyitót követően szerencsére már nem kell sokat várni az Országos Rali Bajnokság második eseményére – 2020. augusztus 14-15-én Miskolc városa láthatja vendégül a sorozat résztvevőit. A hétvége során pénteken a kötelező adminisztrációs procedúrákat követően délután egy várhatóan hangulatos másfél kilométeres távot jelentő prológgal alapozhatják meg a hangulatot a Rally1, az ORC, a Historic és a Rally2 résztvevői. 

A szombati versenynapon az elsőosztály veheti elsőként birtokba a pályákat, az első gyorsasági háromnegyed 8 magasságában, Bükkszentlászlón rajtol. Az első szakasz közel hét kilométeres, melynek célja Bükkszentkereszten lesz, ahonnan a bánkúti elágazáshoz tarthat a mezőny, hogy Mályinkáig egy 9,4 kilométeres versenytávon tovább alakítsa az összetettbeli értékelés eredményeit. Ezután Sáta-Sajómercse, majd Parasznya-Lyukóbánya van soron, majd a négy gyorsot jelentő kör után egy szervizparkos kitérő során lélegezhetnek fel a párosok. E kvartettet még kétszer a nap folyamán megismétlik hasonló sorrendben, melynek a végét nagyjából este hét órára tervezik a szervezők – az elsőosztály számára.

A nézők részéről a pénteki prológ 4 ezer forintos belépőért tekinthető meg, míg a szombati szakaszokra 2 ezret kell leszurkolni a belépőkért. A futam versenytervezetének megjelenését követően hamarosan a nevezési listából is csemegézhetünk, hiszen a résztvevők rajthoz állási szándékukat 2020. július 31-ig jelezhetik a rendezőség felé.

A 2020-as Miskolc Rallye versenykiírás tervezete

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33