l1
l2


 

Itt a lett EB futam mezőnye

Augusztus 10.
Mi sem mutatja jobban a versenyzők sorozat iránti érdeklődését, mint a Rally Liepaja napokban megjelent nevezési listája. A lett futamon húsz R5-ös küzdhet meg a bajnoki pontokért, akik között ott lesz a római győztes, Alexej Lukjanukés a címvédő Oliver Solberg is. Magyar színekben ifjabb Érdi Tibor próbál szerencsét.

A versenyzők és a csapatok érdeklődése továbbra sem lankad az Európa Bajnokság futamai iránt -  a római, látványos szezonnyitó megmérettetés után Lettország láthatja vendégül a sorozat résztvevőit, mely esemény nevezési listája igazán kecsegtető lehet - 42 páros tart igényt az EB pontokra, amelyre augusztus 14-16-án kerülhet sor. A nemzetközi szekciót nézve hattal több, azaz 48 duó veheti birtokba a lett pályákat. Ezen felül az ERC2 kategóriájához sorolható fenevadak nyolc belépővel rendelkeznek, míg az ERC3 (Rally4 és Rally5 autók számára fenntartott csoport) 15 duót regisztrált. A kétlépcsős Junior bajnokság rendkívül lenyűgözően 23 nevezőt vonzott be, 10 versenyzővel az ERC1 Junior és 13 a Pirelli által támogatott ERC3 Junior divízióban.

Összesen 20 ország képviselteti magát a nevezési listán, akik között olyan nagy neveket fedezhetünk fel, mint például az idei szezonnyitó futam győztese, Alexej Lukjanuk. Az orosz versenyző tovább szeretné gyarapítani elsőségei számát, ám nem lesz könnyű dolga, hiszen érkezik a mezőnnyel a szemtelenül fiatal Oliver Solberg is, aki tavaly a futam leggyorsabbja volt, idei nem titkolt célja pedig a 2019-es eredmény megismétlése.

Mads Östberg a Citroen C3 R5-össel és  a PH Sport támogatásával szintén szerencsét próbál - a norvég versenyző ugyan ralicross-os oldalát is próbálja manapság előcsalogatni, de mindezek fényében sem feledkezik meg az igazi ralis küzdelmekről. Komoly fejfájást okozhat még az elsőségért való harcok alatt például Craig Breen egy Hyundai irányításával, illetve nem szabad megfeledkeznünk Nikolaj Gryazin-ről sem, aki szintén hasonló márkával fogja gyűrni a lett terepet. Magyar vonatkozásban ezúttal egy párost követhetünk figyelemmel – ifjabb Érdi Tiborék egy Mitsubishi Lancer Evo X-essel utaznak északra a minél sikeresebb eredmény és hasznos tapasztalatok szerzésének céljából.

A 2020-as Rally Liepaja nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33