l1
l2


 

Majd kéttucat R5-ös Miskolcon

Augusztus 10.
Izgalmas nevezési listával rukkoltak elő a 2020-as Miskolc Rallye szervezői. A bajnokság második futamára az augusztus 15-ei hétvégén kerülhet sor, ahol több mint húsz R5-ös versenyzőpáros csaphat össze a legendásnak számító Bükk övezte gyorsasági szakaszokon.

A júliusi salgói küzdelmek után nem kell sokat várnunk az Országos Rali Bajnokság második rajtjára. A 2020-as Miskolc Rallye augusztus 14-én kezdi borzolni a kedélyeket, ahol egy laza prológos bemelegítés után szombaton egy versenynap keretében küzdhetnek meg a futamra nevezett párosok az értékes bajnoki pontokért. Az esemény nemcsak az elsőosztály számára ad lehetőséget a kilométereket gyűjtésére - a nagyok mellett az ORC, a Rally2 és a Historic résztvevőire is izgalmas versenynap vár a már ismert gyorsasági szakaszokon. 

A napokban megjelent nevezési listát elnézve nem lehet okunk panaszra nézői szemmel, hiszen nem kevesebb mint huszonhárom R5-ös versenygép motorja zúghat fel az első rajtvonalnál. Modellek tekintetében mindenből kaphatunk ízelítőt - hét Fiesta, tizenhárom Fabia, egy Citroen, egy Hyundai és egy Volkswagen képviselheti az R5-ösök kategóriáját augusztus harmadik hétvégéjén. A kék ovál teljesítményében több hazai érdekeltségű versenyző bízhat - Balogh János, Bodolai László, Hadik András vagy éppen Kiss László. A csehek gépezetét a babonások számára szerencsétlennek titulált tizenhármas szám övezi – a Fabia R5-ösből több modellt is láthatunk majd  a hétvégén, hiszen az új generációs Rally2 Evo fantázianevet viselő csodafegyverrel is több páros bizonyíthat. E márkával veheti be a bükki utakat többek között Botka Dávid, Csomós Miklós, Dudás Gergő, Német László, Ollé Sasa, Órai Balázs, Osváth Péter, Velenczei Ádám, vagy éppen a bajnoki címvédő, Vincze Ferenc. Tovább nehezítheti a fiúk dolgát a lengyelek színeiben Grzegorz Grzyb, aki alatt pontosan a legújabb fejlesztésű Rally2 Evo motorja fog duruzsolni.

Az elsőosztály küzdelmeire egyébként több mint nyolcvan páros jelentkezett, a másodosztály pontjaiért pedig hatvan duó szállhat harcba. E két kategórián kívül a Historic-osok száma növelheti még az érdeklődést, ahol tizenheten vállalkoztak a bükki terep meghódítására.

RAJTSZÁMOS NEVEZÉSI LISTA RALLY1 | RAJTSZÁMOS NEVEZÉSI LISTA RALLY2

RAJTSZÁMOS NEVEZÉSI LISTA HISTORIC

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33