l1
l2


 

Itt az Eger Rally programja

Augusztus 14.
Az idei formtumnak megfelelően egynapos programmal érkezik a bajnokság harmadik megmérettetése – a 2020-as Eger Rallye keretében szeptember első hétvégéjén a mátrai szakaszok kerülnek reflektorfénybe, ahol egy szombat esti bemelegítést követően vasárnap küzdhetnek meg a bajnokság pontjaiért a rajthoz álló párosok.

Augusztus közepén ugyan a bajnokság a sorozat második, miskolci eseményére összpontosított, ezzel egyidőben azonban a szervezők megjelentették a soron következő verseny tervezetét. A 2020-as Eger Rallye szeptember 5-6. között látja vendégül az érdeklődőket, ahol egy szombati bemelegítésnek szánt erős nap után vasárnap több izgalmas gyorsasági szakasz teljesítésével dönthetik el a párosok az egyre értékesebbé váló bajnoki pontok sorsát.

A szombati nap folyamán egy picit ráhangolódhatnak a hevesi körülményekre a csapatok, versenyzők, hiszen a reggeli órákban – az elsőosztály számára pontosan 9 órakor – megkezdődhetnek a kötelező gépátvételi procedúrák a már megszokottnak mondható helyszínen, a Kistályai úton. A délután folyamán 4 óra magasságában a rajtceremónián hivatalosan is nekivághatnak a duók a bajnokság harmadik futamának – a pódiumon történő átgurulás után pedig már ölthetik is magukra a versenyruhát, hiszen negyed 6-kor egy közel 25 kilométeres szakasszal meg is tehetik első egri versenykilométereiket a Pétervásári elág és Sirok között. Ezt a részt az ORB és ORC mezőnye még egyszer megismételheti az este folyamán háromnegyed kilences rajtidővel.

Vasárnap teljes versenynap következhet, mely során 85 versenykilométer került kijelölésre. Az első rajt háromnegyed 8-ra van betervezve Szarvaskőre, ahonnan Egerbocsig közel hét kilométert teljesíthetnek a párosok. Következhet egy Bátor – Pétervásári elág szakasz, majd a kör Sirok – Egerbakta között fejeződik be, mely után egy egri szervizparkban lélegezhetnek fel az ismétlés előtt. E három gyorsasági még kétszer a nap folyamán hasonló sorrendben kiírásra került, melynek végén a célceremónián negyed 6-tól ünnepelhet az a páros, aki az országos bajnokság harmadik futamát a leggyorsabban teljesíthette a mátrai szakaszokon.

A 2020-as Eger Rally versenykiírás tervezete

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33