l1
l2


 

Folytatja a teszteket a Pirelli

Augusztus 19.
Andreas Mikkelsen és a Pirelli újból bevette Szardínia szigetét – az abroncsok meleg időjárási körülmények között bizonyítottak, és lassan kezdődhet a hűvösebb, alacsonyabb tapadási viszonyokhoz való alkalmazkodás, hogy tovább fejlessze az olasz márka abroncsait a Rali Világbajnokság 2021-es szezonjára.

A norvég Andreas Mikkelsen ismét meghajtja a Pirelli vállalat Citroen C3 WRC-jét az olasz szigetre való visszatéréskor, miután júliusban az első tesztet sikeresen teljesítették, már közös erőből.

A Pirelli rali tevékenységi vezetője, Terenzio Testoni elmondta: "Szardínián továbbra is nagyon meleg körülmények várnak, így megtalálhatjuk a gumiabroncsok kopásának és állandóságának határát. Ezt a tesztet arra is felhasználhatjuk, hogy biztonsági másolatot készítsünk az első szardíniai tesztről. Nagyon fontos, hogy minden viselkedési formát megértsünk, mellyel kedvezően tudunk továbblépni. Szardínia után hűvösebb körülményeket célzunk meg, ugyanis nagyon fontos számunkra, hogy minden helyzetben jól viselkedjenek az abroncsaink. Jelenleg a prioritásunk az, hogy több adatunk legyen arról, hogyan működik az autó kavicson. Sok tapasztalatunk van az olasz bajnokság aszfaltos eseményeiről, így az már tökéletes kiindulópont számunkra az adott terepviszonyok között."

Testoni hozzátette, hogy a Pirelli havi teszteket iktatott be a menetrendbe a világbajnokságba való visszatérése előtt, ugyanis az olasz vállalat lesz 2021-től a WRC gumiabroncs beszállítója. A januári Rallye Monte-Carlo vegyes körülményeivel pedig igazi kihívással debütálhatnak a sorozatban. "Arra számítunk, hogy minden rendben lesz a világbajnokság szezonnyitó eseményén Monte-Carlo-ban." - tette hozzá Testoni. "A Montéra teljesen új gumikat dolgoztunk ki, melyek a lehető legjobb defekttűréssel rendelkeznek. Nem titkolt célunk, hogy a gumiabroncs a következő évben gyors legyen a sorozatban, de fontos szem előtt tartanunk a tartósságot is, ezért adtunk nagyobb erőt és integritást az oldalfalaknak."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33