l1
l2


 

Loeb-öt vinné Törökorszába a Hyundai

Augusztus 27.
Sebastien Loeb a szezonnyitó januári világbajnoki futamot követően Törökországban szállhat harcba újra a VB mezőnnyel a Hyundai Motorsport színeiben. Ott Tanak és Thierry Neuville mellett a francia versenyző kapott lehetőséget az i20 ülésében a murvás kilométerek teljesítésére.

A Hyundai Motorsport versenyzői felállása igen komoly tervezést jelent minden egyes állomás előtt, hiszen az alzenaui együttes kiválóságai közül szinte alig lehet választani a jobbnál jobb neveknél – Thierry Neuville és idei újdonsült csapattársa, Ott Tanak minden megrendezett futamon rajthoz állhatott, ám a harmadik autót már futamról futamra megosztották a többi versenyző között. Monte-Carlo-ban Sebastien Loeb, Svédországban Craig Breen, Mexikóban pedig Dani Sordo öltötte magára a csapat egyenruháját.

A koronavírus okozta futamtörlések mindenkit kellemetlenül érintettek, ám a két állandó versenyző, Neuville és Tanak mellett szeptember elején Craig Breen kapja meg a lehetőséget az észt utakon a versenyzésre, illetve a ralis versenynapokra való visszazökkenésre. A csapat tovább gondolta a felállását, és a napokban már a szeptember 18-20. közötti török eseményre is gondolt - kijelölte a harmadik autó versenyzőpárosát - Sebastien Loeb és Daniel Elena újra tempóba kerülhet.

A francia számára különösen érdekes verseny lehet a török rali, hiszen eltérően a csapattársaitól, Loeb eddig nem vett részt semmilyen bemelegítő rendezvényen, januárban a Monte Carlo szakaszain vezette utoljára az autót, és azóta sem tesztelte az i20-ast. Tanak például megnyerte a dél-észt ralit az elmúlt héten, Neuville elsőként zárt a Rally di Alba-n, Sordo pedig legyőzte Pierre-Louis Loubet-et a Rally di Roma Rally Stars kategóriájában.

Noha Loeb hetedik hónapja pihenget, a Rally VB történelmének legsikeresebb versenyzője a török ralikon három győzelemmel és egy harmadik pozícióval büszkélkedhet.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33