l1
l2


 

Németországban sem lesz idén Rally VB

Augusztus 27.
Újabb világbajnoki futam esett el a koronavírussal folytatott harcban az Adac Rallye Deutschland csökkentett útvonaltervezettel sem kerülhet megrendezésre. A futam kiesésével a Szardínia Rally időpontja is változik.

A kényszerű változtatás okán, a 2020-as Rally Italia Sardegna három héttel korábbi időpontra került átütemezésre, azaz október 8–11. között kerül megrendezésre a sorozat hatodik állomását jelentő esemény. A versenyzőpárosok számára ez külön öröm, hiszen a szigeten a napos órák száma is több, így a vezetés még élvezetesebb lehet majd számukra.

Az átütemezés iránti kérelmet az Automobile Club d'Italia szervezősége nyújtotta be, és az FIA, valamint a WRC szervezője egyetértett az új időpont hivatalossá tételével, miután az október közepére tervezett ADAC Rallye Deutschland lefújásra került. Az időpont különösen azért is kedvező, mert a Forma-1 szintén október végével kerül lebonyolításra, így a két esemény még véletlenül sem ütközhet e módosítással.

Angelo Sticchi Damiani, az Automobile Club d’Italia elnöke elmondta, hogy a dátum véglegesítése, a többi bajnokság naptárát is figyelembe véve, trükkös feladat volt. A bizottságban keményen dolgoztunk a 2020-as Rally Italia Sardegna új időpontjának meghatározásán.” - magyarázta. "Nem volt könnyű feladat mindenki igényét figyelembe venni, de úgy gondolom, sikerült dűlőre jutnunk, és a sziget jó időben fogadhatja a versenyzőpárosokat. Ebben a nagyon nehéz évben, határozott célunk, hogy megvédjük hazánkban a nemzeti és a nemzetközi autósportot, megerősítve szerepünket a versenynaptárakban. Ezt a Forma-1 iránti elkötelezettségünk is jól mutatja. Személyesen mondok köszönetet Szardínia régiójának az abszolút támogatásáért, hogy mindez megtörténhetett."

Az olaszok pozitív változása mellett sajnálatos módon német oldalról negatív hírek kerültek megerősítésre - a Bostalsee központú rendezvény október 15-18-án, a szezon hatodik fordulójaként volt tervezve, de a szervezők a Covid-19-hez kapcsolódó németországi összejövetelek korlátozása miatt lemondták a rendezvényt.

A 2020-as módosított versenynaptár:
1. Monte-Carlo 2020.január 23-26.
2. Svédország 2020.február 13-16.
3. Mexikó 2020.március 12-15.

4. Észtország 2020.szeptember 4-6.
5. Törökország 2020.szeptember 18-20.
6. Olaszország 2020.október 8-11.
7. Belgium 2020.november 19-22.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33