l1
l2


 

Nem álltak jól az egri csillagok

Szeptember 8.
Balszerencsés hétvégét zárt Egerben a Korda Racing, a csapat versenyzőit számos nehézség hátráltatta a magyar bajnokság idei harmadik állomásán, azonban kitartásból jelesre vizsgáztak.

Az idei ősz első hétvégéjén kellemes nyári idő fogadta az Országos Rally Bajnokság mezőnyét a szezon harmadik állomásán, a Q8 Oils Eger Rallyn. A rali első, szombati versenynapján két gyorsasági szakaszt iktattak a szervezők a programba, melyek azonban a verseny leghosszabb szakaszai voltak. Az elsőosztályú versenyzőknek Pétervásárai elágazás és Sirok között kanyargó majd 25 kilométeres pályát kétszer kellett teljesítenie, először még nappal, másodszorra azonban már az éj leple alatt, majd vasárnap újabb kilenc gyorsasági szakasz után hirdettek végeredményt.

A Korda Racing R5-ös Volkswagen Polo-jával versenyző Turán Frigyes és Bagaméri László sorsa sajnos már az első napon megpecsételődött, a nappali szakaszon még a második legjobb időeredménnyel érkeztek célba, az éjszaki pályán azonban balesetet szenvedtek. A páros egy bal kanyart követően lecsúszott az árokba, majd felborult. Szerencsére a balesetben a versenyzőknek nem esett baja, és a Volkswagen Polo sem vált harcképtelenné így Friciék teljesíteni tudták a szakaszt, azonban több mint háromperces hátrányba kerültek az élmezőnyhöz képest és az abszolút 36. helyre csúsztak vissza. A nap végi szervízben a Korda Racing technikusai aztán ismét kitettek magukért, 30 perc alatt teljesen újjá varázsolták a versenyautót, így Turánék szombaton megkezdhették a felzárkózást. A vasárnapi szakaszokon ismét rendre az élmezőnyben tudtak autózni, minek köszönhetően az ORB értékelés 13. helyéig kapaszkodtak fel a célig, melyhez még néhány extra pontot is sikerült hozzátenniük, így 7 ponttal térhettek haza Egerből.

Turánhoz hasonlóan Vizelli Karcsiéknak is volt miről mesélni az éjszakai szakasz céljában, a létavértesi pilóta negyedik sebességi fokozatban forgott meg a Skodával ezen a pályán. Ezzel azonban még nem értek véget a kalandok, a vasárnapi nyitószakaszon árokba csúsztak, ahonnan csak a nézők segítségével és tetemes idővesztességgel tudtak visszatérni a pályára. A folytatásban így már csak arra ügyeltek, hogy célba vigyék az autót, ami végül sikerült is, az ORB értékelés abszolút 20. helyén zárták a versenyt.

Ifjabb Fekete László számára még ennyi babér sem termett az egri pályákon, a Begala Tamással első közös versenyét teljesítő pilóta a rali nyolcadik gyorsasági szakaszát követően, műszaki hiba miatt kényszerült idő előtti búcsúra.

"Nagyon csalódottak vagyunk, mert nem ilyen hétvégében reménykedtünk, de most nekünk nem álltak jól az egri csillagok." - jegyezte meg Korda Erik a verseny végén. "Mindent összevetve még szerencsésnek is mondhatjuk magunkat, mert sokkal nagyobb baj is lehetett volna Friciék baleseténél. A csapatot ezúttal is dicséret illeti, hiszen 30 perc alatt újjávarázsolták az autót, ismét is remek munkát végeztek. A trükkös pályák Vizelli Karcsiékat is megtréfálták, de ők is be tudták hozni az autót a célba és megint sok hasznos tapasztalatra tettek szert. Sajnos ugyanez most Fekete Lackónak nem sikerült, de nem csüggedünk, ebből is tanulunk és holnaptól már csak előre tekintünk!"

A Q8 Oils Eger Rally végeredménye (ORB):
1. Vincze Ferenc/Bacigál Igor, Skoda Fabia R5 EVO +01:19.4
2. Velenczei Ádám/Szőke Tamás, Skoda Fabia R5 EVO +6.8…
3. Hadik András/Kertész Krisztián, Ford Fiesta R5 MK2 +
13. Turán Frigyes/Bagaméri László, Volkswagen Polo GTi R5 +3:59.4
20. Vizelli Károly/Nagy Péter, Skoda Fabia R5 +6:45.0…

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Ivanics Csoport, Bioextra Zrt, BIO-EU Kft., Euro-Tools Hungary Kft, Multistone Kft, Harmata-94 Kft, Revo-Tec Kft, Gemix Kft, 24H Parcel Zrt, Music Engine Kft, Corax-Bioner Zrt, ITER Építő Kft, Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Iramko Trade, BWS Belsőtér, Arezzo Design, Szerszámbróker Kft, Hankook Racing Tyres, Abacus Invest Kft, Tibuktu Bt

Korda Racing

 

 

 

 

 

 

 

 

33