l1
l2


 

Breen: "Éreztem, hogy a dolgok jó irányba tartanak"

Szeptember 11.
Sziporkázó eredménnyel tért vissza a Hyundai volánja mögé Craig Breen - az ír fiú komoly tervekkel utazott Észtországba. Előző években szerzett tapasztalata bizalmat adott egy erős teljesítményre, melynek meg is lett a gyümölcse, hiszen a Rally Estonia dobogójának második fokán ünnepelhetett.

Craig, második pozíció a Hyundai színeiben. Ez az első dobogód a csapattal és hihetetlen teljesítményt nyújtottál a hétvégén. Tudtad, hogy hasznosak lesznek a tapasztalatok, de azt gondoltad volna, hogy ennyire?

Breen: "Nem gondoltam volna, hogy ennyire hasznomra válik majd, őszintén szólva. De hozzá kell tennem, hogy az esemény előtti teszteken elvégzett kilométerek is bizalmat adtak. Bennem volt valami sejtés, és éreztem, hogy a dolgok jó irányba tartanak, és gyorsan be tudnék lépni egy ritmusba, miután ilyen hosszú ideig az R5-ös autóban voltam; ha át tudnék kapcsolni magasabb sebességre, akkor még egy erős eredménnyel is befejezhetem az eseményt. Egész szombat reggel úgy tűnt, hogy mindez valahogy összeállt, és igen, a hétvége előrehaladtával csak egyre magabiztosabb lettem és kényelmesebben éreztem magam az autóban. És a dobogón végezni valami fantasztikus - és ez olyan erős dobogó!”

Mennyire voltak gyorsak a pályák és ez a tempó milyen fajta kihívást jelentett a számodra?

Breen: "Igen, azt kell mondanom, hogy az első körök általánosságban igazán élvezetesek voltak, és lehetett feszegetni a határokat. A szombat, különösen reggel, nagyon szép volt. A második körre azonban a szakaszok már inkább trükkösebbé váltak. Ahogy Ott mondta: egyes helyeken meglehetősen nagy meglepetések történtek, és itt a probléma - tudod, néhol olyan nagy a tempó - 180-190 kilométer per órás sebességgel érkezel a kanyarra. Ha van valami, egy szikla vagy egy lyuk, vagy valami, ami megjelent a két menet között, tudod, ez igazán meglephet. Ez a tény egy kicsit trükkösebbé, és ez egy kicsit kevésbé élvezhetővé teszi, mert mindig előre kell látni azokat a dolgokat, amelyek már nem tartoznak az irányításunk alá. De mégis hihetetlenül élvezetes. Kiváltság ilyen autóval ezeken a pályákon versenyezni.”

A magabiztosság nyilvánvalóan fokozatosan épült, az utolsó napon pedig a többszörös világbajnok toporgott mögötted. Érezted az Ogier-nyomást?

Breen: "Egyáltalán nem éreztem magam közvetlen nyomás alatt, de ... ez az, ami nyomást gyakorolt rám (Andrea Adamo felé mutatva). Vasárnap reggel korán ébredtem, nem ébresztőre keltem, előtte ébren voltam, és lehet, hogy tudod, engedtem, hogy a nyomás ne érjen rám. A nap végén, vasárnap csak arra gondoltunk, hogy megmaradjon a pozíciónk, és tudtam, hogy mind magam, mind Paul számára nagyon fontos, hogy átvehessük a díjakat. Nem eshettünk el az utolsó akadálynál, így voltak nehéz pillanatok a nap folyamán, de szerencsére elég magasan sikerült tartani a ritmust. Az utolsó szakaszon biztosra mentem, nem kockáztattam.”

Szeretnél másfél hét múlva visszatérni a csapathoz?

Breen: "Másfél hét?! Inkább azonnal! :) Nyilvánvalóan én és Paul szívesen visszatérnénk az autóba, amikor csak lehet, de várnunk kell a csapat döntésére, és majd meglátjuk. Úgy gondolom, hogy a legjobbat tettük meg ezen a hétvégén – teljes reális eredmény, több nem volt bennünk, lássuk be. Most nagyon büszke vagyok és boldog... és igen, óriási köszönet annak a csapatnak, amely hihetetlenül keményen dolgozott az elmúlt hónapok alatt, amelyek mindenféle egyéb okból nehézkesek voltak."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33