l1
l2


 

Megjelent a WRC9

Szeptember 11.
Szeptember első hetétől már elérhető a boltokban a Rali Világbajnokság hivatalos játékszoftvere – a WRC9 igazán élethű grafikával és pulzusnövelő küzdelmekkel várja mindazokat, akik érdeklődnek az online ralis élmények iránt. A futamok között újdonságként feltűnik Új-Zéland, Kenya és Japán is a már ismert események mellett.

Újabb mérföldkövéhez érkezett a WRC szoftver történelme – 2020. szeptember 3-án, csütörtökön, megjelent a WRC 9, a 2020-as FIA rali világbajnokság izgalmas hivatalos videojátéka. A rendkívül népszerű sorozat legújabb verziója új találkozókat is kínál Japánban, Új-Zélandon és Kenyában az idei szezon eredeti bajnoki menetrendje szerint. Több mint 50 csapat közül válogathatunk az online felületen, valamint a WRC 2, WRC 3 és Junior WRC támogató osztályokból is feltűnnek érdekességek. Fontos pontja a grafikának, hogy minden autó az idei külsejében tündökölhet. Természetesen legnagyobb hangsúly a három gyári csapatra tevődött – a Toyota Gazoo Racing, az M-Sport Ford és a Hyundai Motorsport autói is eszméletlen jól megtervezve kerülhettek bele a játékba a rajongók legnagyobb örömére.

A játékosok számos WRC sztár versenycipőjébe bújhatnak bele, köztük a világbajnoki címvédő Ott Tanak, a 2020-as bajnoki címre esélyes, Sébastien Ogier, vagy éppen a jelenlegi szezon rali győztesei, Thierry Neuville és Elfyn Evans, valamint Esapekka Lappi sem maradhat ki a sorból. A WRC 2 és a WRC 3 versenyzőinek széles választékában olyan éllovasok szerepelnek, mint Mads Östberg, Nikolay Gryazin, Adrien Fourmaux vagy éppen Jari Huttunen, valamint Tom Wilson és Martins Sesks tűnik fel a Junior WRC versenyzők körében.

A WRC 9-et a Nacon adta ki, és a neves francia KT Racing stúdió fejlesztette ki. Maga a játék csaknem 900 kilométer szakaszt kínál a 2020-as szezon eredetileg tervezett fordulóiból. Számos kedvenc gyorsaságin autózhatunk - Colin's Crest a svédországi Vargasen-ről, az argentin El Condor lenyűgöző sziklás tája és a finn Ruuhimäki hatalmas ugrásai.

A WRC történelmének rajongói számos, a bajnokság múltjába tartozó ikonikus bónuszautót fognak élvezni, nevezetesen 14 versenyzői vagy a gyártói bajnokságot megnyerő járművet. A lista tartalmazza többet között Lancia Stratos-t, az egyre népszerűbb Ford Escort RS1800-at, a Volkswagen Polo WRC-t, az Audi Quattro A2-t és a Porsche 911 GT3 RGT-t.

A Nacon és a KT Racing jelentős frissítéseket csempészett bele az új verzióba, néhány példa:

  • Több újratervezett elem a realizmus növelése érdekében a keréknél, különösen a felfüggesztés és a súlyátvitel tekintetében
  • Lehetőség a játékosok számára, hogy finomhangolják autóikat, mielőtt különböző körülmények között tesztelik őket a szabad zóna útjain
  • Egy új klubmód, amellyel a játékosok testreszabott bajnokságokat hozhatnak létre a barátok között
  • Fotó mód, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy fényképeket készítsenek autójukról, és megosszák őket a WRC 9 közösséggel. Ez a következő néhány hónapban hozzáadódik
  • Az elkövetkező hónapokban rendszeresen ingyenes kiegészítő tartalmak kerülnek a WRC 9 élettartamának meghosszabbítására. Ez magába foglalja az új gyorsokat Finnországban és Portugáliában, valamint a navigátori módot, amely lehetővé teszi, hogy egy játékostárs olvassa a jegyzeteket a versenyzőnek

A WRC 9-et természetesen továbbra is a WRC promóterének licencével gyártják, és Jona Siebel ügyvezető igazgató úgy véli, hogy ez ismét nagy sikert arat a rajongók körében.

"A WRC 9 számos fejlesztést tartalmaz, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy megörökítsék a valós világbajnokságban létrehozott szórakozást és kalandot." - mondta Siebel. "A világ minden tájáról érkeznek futamok. A már ismert helyszínek kiegészülnek Kenya egzotikus tájaival, Új-Zéland kavicsos útjainak fordulataival és Japán keskeny aszfaltjaival, hogy új kihívásokat hozzanak. A jelentős fejlesztések azt jelentik, hogy a WRC 9 még valósághűbb, mint valaha volt. Ami azonban nem változott, az az idővel folytatott eszeveszett csata, amelyben az értékes tizedmásodpercek különbséget tesznek a győzelem és a vereség között."

A WRC 9 elérhető Xbox One-ra, PlayStation 4-re és PC-re. Az Xbox Series X, a PlayStation 5 és a Nintendo Switch megjelenésére az elkövetkezendő hónapokban lehet számítani.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33