l1
l2


 

Megőrizné lendületét a Hyundai Törökországban

Szeptember 17.
Tartja magát az előzetesen bejelentett versenyzői felállásához a Hyundai Motorsport - hétvégén Törökországba Ott Tanak és Thierry Neuville mellé érkezik az a Sebastien Loeb, akire az elmúlt években nyújtott teljesítményének köszönhetően a Rally Turkey specialistájaként tekintenek.

A Hyundai Motorsport nemrégiben a 2020-as Rally Estonia debütáló eseményét kettős győzelemmel zárta, mely szabályozott ünneplést követően frissen készül a felülvizsgált rali világbajnokság ötödik fordulójára, a Török Rallyra, amelyre a hétvégén (szeptember 18–20.) kerül sor. A csapat lenyűgözően tért vissza a féléves szünet után az észtországi fellépéshez, ahol erőteljesen mutatkozott be mind a három Hyundai i20 Coupe WRC. Ott Tanak és Martin Jarveoja a Hyundai Motorsport legénységeként elért első győzelmüket határozott teljesítménnyel szerezték meg, és elősegítették, hogy a csapat a gyártók bajnoki ponttábláján öt ponton belülre lépjen.

A Török Rally újabb szigorú kavicsos menetet kínál, bár lassabb sebességgel, mint a gyors és tempót megkívánt észt kör, durva és sziklás körülmények között, jelentősen melegebb hőmérsékleten és trükkös technikai utakon. A Hyundai Motorsport három autóval száll be az eseményre - Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul és Ott Tanak / Martin Jarveoja mellé a kilencszeres világbajnok páros, Sebastien Loeb és Daniel Elena csatlakozik.

Először bajnoki fordulóként, 2003-ban rendezték meg a Rally Turkey-t, mely esemény 2018-ban költözött a jelenlegi is központot jelentő Marmaris városába. A csapat két egymást követő harmadik dobogós helyezést ért el az eseményen, így egészen optimistán várhatják a kihívásokkal tűzdelt körülményeket. Tanak két évvel ezelőtt megnyerte a török derbit, míg Loeb - annak ellenére, hogy nem az esemény legfrissebb formátumát tudta le - három külön alkalommal (2004, 2005 és 2010) nyert Törökországban.

A versenyhétvégén a rövidített útvonal szerint 12 szakasz 223 versenykilométerrel fut le, nézők nélkül a folyamatos járványkorlátozások miatt. A csapatok péntek este kapják meg az első ízét a versenynek, két szakasszal az Asparan szervizpark közelében. A tavalyi futamhoz hasonlóan a szombati részek a központtól nyugatra kerültek kijelölésre, két körben, összesen 107 versenykilométeren. Az utolsó nap foglalja magába az esemény leghosszabb szakaszát, a 38,15 km-es Cetibeli részt, amely garantálja a maximális összpontosítást és elszántságot egészen az utolsó méterekig.

Mindhárom páros murvás terepen tesztelt Görögországban, hasonló körülmények között, így a török menetre való felkészülés határozottan biztosítva volt.

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: "Fantasztikus hétvégét töltöttünk Észtországban, amely a Hyundai Motorsport csapatának hónapokig tartó kemény munkájának eredménye volt, de nem feltételezhetjük, hogy ez Törökországban is így lesz - riválisaink ugyanolyan keményen dolgoznak. A törökországi szakaszok durvák és kiszámíthatatlanok, ezért továbbra is a munkára kell összpontosítanunk. Üdvözöljük Sebet és Danost a csapatban, akikkel kapcsolatban biztosak vagyunk abban, hogy megszokott szikrájukkal és tapasztalataikkal támogatni fogják bajnoki erőfeszítéseinket Thierry és Ott mellett. Törökország nem könnyű kihívás - koncentráltnak kell maradnunk az utolsó szakasz befejezéséig."

Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A páros pozitív folytatásban bízik az észtországi csalódottságot követően
  • Neuville jelenleg a versenyzők rangsorában az ötödik helyet foglalja el

Neuville: "Észtországban nem kaptunk reprezentatív eredményt, ezért mindenképpen szeretnénk ezt helyrehozni Törökországban. Harmadik alkalommal lehetünk ott ezen az eseményen, amióta Marmarisba költözött, és ez a szezon egyik legdurvább ralija. A szakaszok nagyon szépek, néhány tempós résszel és több igen fordulatos komibnációval. Meg kell próbálni keményen nyomni, miközben megpróbáljuk túlélni a körülményeket az autóval. Célunk az lesz, hogy a lehető legtöbb pontot hozzuk el az eseményről, a bajnokságra összpontosítva. Törökországban mindig jó sebességünk volt, de nem sikerült elérnünk a kívánt eredményt, így remélhetőleg harmadik alkalommal szerencsésebbek leszünk."

Ott Tanak/Martin Jarveoja (#8 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Az észtországi győzelem Tanakot a harmadik helyre emelte fel a versenyzők bajnokságában
  • A 2018-as török rali győztes párosa

Tanak: "Különleges pillanat volt az első észtországi győzelem megszerzése a Hyundai Motorsport színeiben, de most újra a következő eseményre kell koncentrálnunk. A bajnokság rövid, ezért minden lehetőséget ki kell használnunk. A török rali egyértelműen a legdurvább esemény a szezonban; mindig nagyon meleg és igényes mind az autók, mind a párosok számára. Az idei célunk a győzelemért való küzdelem és a címvédés folytatása."

Sebastien Loeb/Daniel Elena (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • A francia-monacoi páros visszatér az első WRC versenyre a Rallye Monte-Carlo óta
  • Három korábbi török győzelemmel állnak rajthoz, mely futamoknak még nem Marmaris jelentette a központot

Loeb: "Izgatott vagyok, hogy Monte-Carlo óta először versenyezhetek a Hyundai Motorsport támogatásával - és a tavalyi katalán kilométerek óta ez lesz az első kavicsos eseményem. Valójában 2010 óta nem vettem részt a török ralin, és nincsenek ismereteim ezekről a szakaszokról, összehasonlítva azokkal a párosokkal, akik részt vettek az elmúlt két szezonban ezen a megmérettetésen. Volt egy tesztnapunk a futam előtt, ami nagyon jól jött, és úgy érzem, koncentrált vagyok és készen állok arra, hogy a lehető legjobbat tegyem meg a csapatért. Célom egyszerűen versenyképes lenni és a játékban részt venni; sok ismerkedés vár ránk, de mindig motivált vagyok a jó eredmény elérésére."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33