l1
l2


 

Bizakodva tekint a Török Rally elé a Toyota

Szeptember 17.
Eredményes szereplésben bízva érkezik a Rali Világbajnokság török állomására a Toyota Gazoo Racing. Sebastien Ogier, Elfyn Evans és Kalle Rovanpera kíváncsian néznek szembe a kihívásokkal, melyek várhatóan igen komoly murvás küzdelmet hoznak szeptember harmadik hétvégéjén.

A Rally Estonia gyors és gördülékeny szakaszai után a Toyota Gazoo Racing WRT egy egészen más hétvége előtt áll a Török Rally zord és sziklás útjain a 2020-as rali világbajnokság következő, szeptember 18–20-i fordulójának keretében. Az észt dobogós helyezés után, a VB szezon újraindításakor, Sebastien Ogier továbbra is vezeti a versenyzők rangsorát csapattársa, Elfyn Evans előtt. Kalle Rovanpera a negyedik helyen toporog, míg a Toyota továbbra is a gyártók bajnokságának élén áll.

A Marmaris tengerparti üdülőhelyén található Rally Turkey a sorozat legnehezebb terepét jelenti, a sziklás kavicsfelület és a magas hőmérséklet együttesen megteremti az igényes körülményeket az autók és a versenyzőpárosok számára. A viszonylag lassú átlagsebesség növelheti a bonyolultságot, csökkentve a motorok, sebességváltók és fékek hűtésére rendelkezésre álló légáramlást.

Az idei Török Rally péntek este (a reggeli shakedown-t követően) kezdődik az Içmeler és a Gökce szakaszokkal. E két részt szombaton három szakasz követ Marmaristól nyugatra, a déli szervizes kitérőt követően megismételve. A vasárnapi ütemterv tartalmazza a rali leghosszabb szakaszát - a 38,15 kilométeres Cetibeli -, valamint a rövidebb Marmaris gyorsot, mely két alkalommal futhat le az esemény zárónapján.

Tommi Makinen (a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke): "A Török Rally nagyon nehéz verseny, nagyon nehéz útviszonyokkal. Igaz, hogy eddig nem ez volt a legerősebb eseményünk, annak ellenére, hogy 2018-ban nyertünk ott, amikor mindenki számára új volt. A tavalyi esemény óta azonban rengeteg munkát végeztünk, és összpontosítottunk csomagunk javítására olyan körülmények között, mint amilyenekkel Törökországban kell szembenéznünk. Tudjuk, hogy autóink ilyen körülmények között sokkal jobbak, mint tizenkét hónappal ezelőtt, és úgy gondolom, hogy magabiztosak lehetünk a hétvégén.”

Sebastien Ogier (Toyota Yaris WRC #17): "Nyilvánvalóan jó emlékeim vannak Törökországról a tavalyi évről, hiszen Julien és én megnyertük a megmérettetést. Ezt az eredményt megismételni ezúttal nem lesz könnyű: ez egy kemény rali mindenki számára, de számunkra a szakaszok megnyitása különösen nagy kihívást jelent. De valójában izgatott vagyok, hogy mire vagyunk képesek a Yaris WRC-vel. A közelmúltban nagyon jó tesztekben volt részünk, hogy felkészüljünk az eseményre, és úgy gondolom, hogy mindenképpen tettünk néhány fejlesztést és néhány lépést előre az autóval, úgyhogy nézzük meg, mit tudunk kihozni a hétvégéből.”

Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC #33): "A török verseny mindig nehéz esemény, és teljesen ellentétes lesz a gyors utakkal, amelyek Észtországban voltak: sokkal lassabb sebességgel és egyáltalán más karakterrel fogunk szembenézni a hétvégén. Biztos, hogy nagyon meleg és fizikailag nagyon megterhelő lesz számunkra, és az autóra nézve is. Készen kell állnunk arra, hogy alkalmazkodjunk ehhez. Néhány hete teszteltünk Görögországban, hogy felkészüljünk, és az autó nagyon jól érezte magát, ezért reméljük, hogy ez jó érzésre vált át a ralin."

Kalle Rovanpera (Toyota Yaris WRC #69): "A törökországi utak nagyon durvák, és úgy gondolom, hogy ezek a körülmények általában meglehetősen nehezek számomra - bár tavaly teljesítettem a futamot a WRC2-ben, így van egy kis tapasztalatom arról, hogy milyen lehet a hétvége. Úgy tűnik, hogy a csapat nagyon nagy lépést tett előre a tavalyihoz képest az autóval, és úgy gondolom, hogy most jobbnak kellene lennünk ilyen típusú körülmények között. Remélem, hogy mindannyian jó tempót tudunk mutatni."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33