l1
l2


 

A VB után az EB is Belgiumban zárulhat

Szeptember 18.
Újabb, eddig a sorozatban soha nem látott helyszínnel bővül az Európa Bajnokság menetrendje – december második hétvégéjén, mely a sorozat szezonzáró futama lesz, a Spa Rally keretében csaphat össze a mezőny belga terepen.

A világbajnoksághoz hasonlóan, belga megmérettetéssel zárulhat az Európa Bajnokság 2020-as versenyszezonja. A Spa Rally első ízben látja vendégül kontinensünk nagyjait, mely esemény egyben a sorozat hatodik rajthoz állását fogja jelenteni december 12-13. között. A versenykiírás még véglegesítés alatt áll, ám az biztos, hogy a belga Grand Prix híres helyszínén és környékén kerülnek kijelölésre a szakaszok. A Circuit de Spa-Francorchamps paddock-jait elfoglaló eseményt egyébként a Rally Islas Canarias (november 26-28.) előzi meg a 2020-as EB események listáján, és egyben megadja a lehetőséget, hogy 2016 után ismét visszatérhessen a bajnokság Belgiumba.

Jean-Baptiste Ley, az EB koordinátora elmondta: "Egy ideje figyelmesen követtük a Spa Rallyt, és mindig lenyűgözött az előremutató szemlélet, a részletekre való odafigyelés, valamint az erős szervezés és promóció Christian Jupsin és csapata részéről. Miután korábban megbeszéltük a Spa Rally csatlakozásának lehetőségét a sorozathoz, nagyon jó dolog, hogy ezek a beszélgetések azt eredményezték, hogy az esemény először csatlakozhat az Európa Bajnokság naptárához, ami a jelenlegi szezon látványos fináléjának ígérkezik."

A 205,52 kilométeres versenytávon a Spa Rally igazán akciódús útvonalon a híres-neves WRX pályát is tartalmazza - mely novemberben a Benelux államok Spa World RX mezőnyének adta meg a lehetőséget a küzdelmekre. A vegyes felületű pálya egy epikus esti szakaszt jelent december 12-én. További gyorsokat jelölnek ki a szervezők a Francorchamps vidéken gyors és technikás utakon, ahol a télies időjárás a győzelemért folytatott harc fő tényezője lesz.

Christian Jupsin, a Spa Rally promótere elmondta: "Egy olyan esemény valósulhat meg három hónap múlva, melyet régóta szerettünk volna lebonyolítani. Korábban nem volt lehetőségünk a sorozathoz becsatlakozni, de az idei Spa Rally márciusról decemberre történő elhalasztása a COVID-19 korlátozások miatt lehetőséget adott nekünk arra, hogy újra belekezdjünk egy EB futam megrendezésével kapcsolatos megbeszélésbe. Nagyon örülök, hogy megkötöttük a megállapodást, ez nagy megelégedés és elismerés minden érintett számára."

A Spa Rally a Ciprusi Rally-t váltja az EB ütemtervében, miután megegyezés született arról, hogy a nicosiai rendezvény, amely hosszú távú és népszerű szereplőként részese az európai sorozatban, 2020-ban csak az FIA Közel-Kelet és a nemzeti bajnokság pontjai begyűjtésére adja meg a lehetőséget a járvány okozta korlátozások miatt.

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33