l1
l2


 

"Egy kis szerencse is kellett"

Szeptember 21.
Parádés teljesítményének köszönhetően Elfyn Evans a török futam dobogójának legfelső fokán ünnepelhetett. A kihívások sorait felvonultató körülményeket határozottan kezelte le a walesi fiú, aki a győzelemért járó pontokkal a bajnoki ponttábla élére ugrott.

Elfyn, a vasárnap kicsit drámaira sikeredett. A lehető legjobbat hoztad ki magadból, mely egy győzelmet jelentett ezúttal. Hogy érzed magad a török kilométerek után?

Evans: "Természetesen nagyon boldog vagyok. Azt mondanám, hogy ez az első hely nem a legédesebb a győzelmeim közül. Nem ilyen körülmények között akarsz nyerni. Nagyon örülök a pontoknak, lényegében ezért jöttünk, de talán ennyire nem számítottunk, pontosan a futam nehézségei miatt. Nemcsak a kitartásunk , hanem egy kis szerencse is kellett hozzá. Korábban voltak olyan helyzetek, amikor a körülményeknek a sötét oldalán álltunk. Azt hiszem, most végre minden összejött, és örülünk a teljesítményünknek."

Vasárnap a második körben azt mondtad, hogy több alkalommal is úgy érezted, defektet kaptál. Talán túlságosan érzékenyen reagáltál az autóban kapott érzésekre és zajokra?

Evans: "Nem, azt hiszem, közel a rajthoz érzékeltem, hogy valami kopog hátul az autóban. Éreztem, hogy volt néhány olyan kanyar, ahol a hátulja próbál csúszni, és azt mondtam Scotty-nak, hogy ezt teljesen jól érzem. Abban azonban nem voltam biztos, hogy defektet kaptunk. Nyilvánvalóan folytattam, és kiderült, hogy minden rendben volt."

A lényeg, hogy minden rendben ment. Nehéz kihívás volt ez a hétvége?

Evans: "Természetesen nagyon nehéz volt. A vasárnap reggeli első kör határozottan kemény volt. Mindenkinek por volt a rajtnál, Kalle pedig defektet kapott előttünk, és a rés csak két perc volt, így állandóan a porában voltam, egészen a végéig, és elég nehéz volt így tartani a tempót megállás nélkül. Stresszes volt, de boldog vagyok, hogy ilyen körülmények között éltünk át egy első hely megünneplését."

A bajnokságban az élre ugrottál, és 18 pontos előnyre tettél szert. A szezon ezen pontján mit jelenthet számodra ez a helyezés?

Evans: „"Jobb így, mintha fordítva lenne, és ennyi lenne a lemaradásom. Nem gondolkodtam egyébként még ezen a dolgon. Ki tudja, mi fog történni a következő futamokon. Tudjuk jól, hogy egy kiesés is megfordíthatja a helyzetet. Ami fontos, hogy a soron következő futamokon okosan kell majd versenyeznünk."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33