l1
l2


 

Loeb: "Jó ez a harmadik hely, de mégsem az, amire vágytam"

Szeptember 29.
Sebastien Loeb a török futam specialistájaként tért vissza a világbajnokság küzdelmeibe - a kilencszeres bajnok a dobogó legalsó fokával köszönte meg csapatának a bizalmat.

Seb, a Rally Turkey 2020-as felvonásának harmadik leggyorsabb versenyzője lettél. Hogyan gondolsz vissza a hétvégére?

Loeb: "Dobogón vagyunk, így minden jó, ha a vége jó. Visszagondolva egyébként hullámzó volt a teljesítményünk, hol jobban sikerült nyomni, hol pedig nem jöttek azok az idők, amiket szerettem volna. Bonyolult futam volt. Nemcsak nekünk okoztak fejtörést ezek a kemény szakaszok - a gumik is rendesen megharcoltak a körülményekkel. Mindezek fényében nem tagadom, meglepetés volt számomra, hogy az első két szakasz után az élen álltam. Ennek természetesen örültem, hiszen jobb ritmust el sem kaphattam volna. Elképesztő pillanat volt számomra az első szakaszok utáni vezetés. Aztán a második nap kicsit bonyolultabb volt, főleg a reggeli rossz gumiválasztás után, és kissé elvesztettem a fonalat. Akkor és ott a túlélésre törekedtem.

A hosszú szakasz második körében ismét elrontottam a gumiabroncsokat. A maradék két gumiabroncs maradt az utolsó szakaszra, így visszatérhettünk a második helyre. Vasárnap reggel a legjobb formában próbáltam versenyezni, és porban kissé nehézkes volt a dolog. A szakasz körülményei néha nem voltak jól kezelhetők, és amikor olyan információhoz jutottam, hogy szinte mindenki megállt a szakaszon, megpróbáltam egy kicsit biztosítani a tempómat, és nem kockáztatni, és nem kapni defektet. Aztán mégis defektet is kaptam! Mikor és hogyan, azt nem tudom. A porban semmit nem érzékeltem úgy, ahogy kellett volna. Szerencsére újraindítottuk a küzdelmet és a futam végéig képesek voltunk helyt állni, és a dobogón végezhettünk. Nagyszerű eredmény számomra. Főként azért voltam itt, hogy megszerezzem a pontokat a csapatnak a gyártók bajnokságához, és lényegében ez nem is olyan rossz eredmény."

Amikor elkezdődtek a délutáni szakaszok, csak néhány másodperccel maradtál le Sebastien Ogier mögött. Visszafogtad magad, miután Ogier megállt?

Loeb: "Igazából nem hátráltam meg. Nem akartam ritmust váltani a szakaszon, így próbáltam ugyanúgy venni a sziklás akadályokat, ahogy addig. A körülmények túlságosan durvák voltak ahhoz, hogy százszázalékos teljesítményt tudjak autózni. A vasárnapi első körhöz egyébként nem kevés szerencse is kellett. Elfyn és Thierry utolérhetetlen volt, így próbáltam arra koncentrálni, hogy ez a pozíció biztos legyen számomra.”

A következő eseményedről ezen eredmény fényében kiderült már valami?

Loeb: "Nem tudok többet mondani erre, mint a korábbiakban. Nem beszéltünk róla. Ugyan jó ez a harmadik hely, de mégsem az, amire vágytam. Összességében a török kilométereket élveztem, és jó érzés volt az autóban ülni. Büszke vagyok arra, hogy harcolni tudtam ezekkel a srácokkal. Ez nem változtat a megközelítésen, és nem beszéltem a csapattal a következő futamokról.”

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33