l1
l2


 

Itt a portugál EB futam mezőnye

Október 1.
Harmincnyolc párossal folytatódhatnak az Európa Bajnokság küzdelmei Portugáliában - Alexey Lukyanuk mellett Oliver Solberg vagy akár Craig Breen is okozhat meglepetéseket. Az eseményen két magyar párosnak szoríthatunk október első hétvégéjén.

Harmincnyolc páros nevezése érkezett be arra a 2020-as Rally Fafe Montelongo eseményére, mely a Covid-19 világjárvány miatt került bele az idei Európa Bajnokság menetrendjébe. A gyors debütálásra és az előkészületekre igazán büszkék a szervezők, és bíznak abban, hogy nemcsak egyszeri alkalommal fogadhatják a gyorsasági szakaszokon kontinensviadalunk legjobbjait.

A küzdelmek igazán látványosnak ígérkeznek, hiszen pontosan húsz R5-ös autó toporog majd az október 2-ára tervezett rajtnál. Alexey Lukyanuk komoly reményekkel kerekedett fel, hiszen az orosz bajnokesélyesként várja a Fafe kanyarjait a Citroen C3 R5-ös társaságában. Nem lesz könnyű dolga, ugyanis érkezik többek között Oliver Solberg egy Volkswagen-nel, míg Craig Breen szintén a legjobb formáját kívánja megmutatni október első hétvégéjén a Hyundai i20 R5-ös volánja mögött. Pontosan ők hárman azok, akik várhatóan egymásnak feszülnek majd a hétvégére tervezett tizennyolc gyors keretében - az abszolút ponttáblán Lukyanuk négy ponttal áll az élen Solberg előtt, míg Breen a harmadik helyen huszonhat pontos lemaradását szeretné csökkenteni szemtelenül fiatal versenytársához képest.

Breen-hez hasonlóan az alzenaui központú márkával várja a rajt pillanatát Grégorie Munster, Callum Devine, Ivan Ares, Surhayen Pernia, Pauric Duffy vagy éppen Francisco Lopez.

Emil Lindholm a legfrissebb fejlesztésű Skodával veszi be a portugál utakat, aki mellett Miko Marcyk, Dominik Dinkel és Albert Von Thurn und Taxis is a Fabia Rally2 Evo-val érkezik a pénteki rajtvonalhoz.

Magyar vonatkozásban kettő páros kerekedett fel - Herczig Norbert és Ferencz Ramón a Volkswagen Polo Gti R5-össel érkezik Portugáliába, míg ifjabb Érdi Tibor navigátorfrissítéssel, Csökő Zoltánnal a jobbján fogja bevenni a gyorsasági szakaszokat a Mitsubishivel október 2-4. között.

A 2020-as Rally Fafe Montelongo október 2-án kezdődhet el egy shakedown-nal, mely közép-európai idő szerint délután 5 órakor fog elrajtolni. Szombaton és vasárnap két teljes versenynapot tudhatnak le a párosok, ahol a tizennyolc gyorsasági szakaszt kilenc-kilenc felosztásban kell teljesíteniük.

A 2020-as Rally Fafe Montelongo nevezési listája

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33