l1
l2


 

Solberg és Mikkelsen kapja a Pirelli Citroen WRC autóit

Október 1.
Rendhagyó módon, a Szardínia Rallyn mutatjkznak ben a Pirelli legújabb generációs rali abroncsai, Andreas Mikkelsen és Petter Solberg egy-egy Citroen C3 WRC-vel, versenykörülmények között vetik be a márka legfrissebb fejlesztését.

Az új Scorpion KX WRC abroncsot először mutatják be igazi versenykörülmények között a világbajnokság október 8-án elrajtoló olasz futamán, ahol a Pirelli szárnyai alatt futó Citroen C3 WRC-vel Andreas Mikkelsen bizonyíthat, aki a márka fejlesztő versenyzőjeként töltötte elmúlt hónapjait. A norvég versenyző az esemény 3,79 kilométeres Olmedo szakaszán kiválasztott újságírókat fog megautóztatni, bízva abban, hogy a száguldozás alatt a jobb egyben helyet foglaló szerencsések képet kapnak az abroncsok pozitív viselkedéséről, és csak jókat írnak a Pirelli legújabb fejlesztéséről.

Három nappal később a Pirelli Scorpion KX a rali világbajnok kezében kapja meg a "versenyen" való bemutatkozás lehetőségét. Petter Solberg, aki a Pirellivel 2003-ban világbajnoki címet szerzett, és 2004-ben az Italia Sardegna Rallyn végzett első helyen, a futamzáró Wolf Power Stage kilométerein küldi táncba az abroncsokat – a 6,89 kilométeres részre október 11-én, vasárnap 12: 18-kor kerül sor. Solberget Mikkelsen irányítja majd a jobb egyből, aki utoljára a 2011-es világbajnoki szezonban vezetett egy Citroen DS3 WRC-t.

A Pirelli menedzsere, Terenzio Testoni a következőket mondta el: "Nyilvánvalóan ez egy másabb fajta versenybemutató, mintha egy egész versenyhétvégét feszített tempóban teljesítenénk: csak meg akartuk ragadni az esélyt, hogy bemutassuk az új Pirelli Scorpion KX abroncsot otthoni rendezvényünkön a média és a rajongók számára. Nagyon jó látni, hogy Petter visszajön velünk a Szardínia rali záró szakaszára - Andreas is új feladatot kap pár kilométerre, hiszen ez alkalommal ő a jobb egyben foglalhat helyet."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33