l1
l2


 

Neuville: "Mi mindent megtettünk!"

Október 14.
Thierry Neuville komoly hajrázának köszönhetően a Powerstage-en hódította el a dobogó középső fokát. A Hyundai belga versenyzője mindhárom versenynap alatt próbálta a maximumot hozni, ám voltak pillanatok, amikor az autó nem akarta az igazat.

Thierry, második pozíció szerezted meg, egy izgalmas utolsó nap és utolsó szakasz keretében. Mennyire érezted intenzívnek a szardíniai futam vasárnapját?

Neuville: "Őszintén szólva az egész hétvége intenzív volt. Elég sok időt veszítettem a péntek reggeli első két szakaszon, ám hirtelen visszakaphattunk egy kis időt. Szombattól szoros küzdelemben találtam magam, főleg Sebastien-nel, mert a második helyért harcoltunk. Dani akkor még messzebb volt, ám vasárnapra egészen szoros időeredmények alakultak ki hármunk között. Seb-et ismerve és az autó tapasztalatai alapján ma reggel tudtuk már a szervizben, hogy nagyon intenzív csata vár ránk, és tényleg egy apró hiba is végzetes lehet. Az utolsó szakaszon hihetetlen időt tudtunk futni, az utolsó másfél kilométeres probléma ellenére, és megszerezhettük a második helyet.”

Mennyire érzed kritikusnak ezt az eredményt a bajnokság tekintetében? Hogyan látod az esélyed a bajnoki címre?

Neuville: "Nyilvánvalóan ez egy erős eredmény Szardínián. Sajnos az első napon küzdöttem néhány technikai kérdéssel, és tíz–tizenkét másodpercet veszítettem, amikor a motor kétszer leállt egy lassabb kanyarban. Talán ha ez az incidens elkerült volna, az élet egy kicsit könnyebb lett volna az otthagyott másodpercekkel, de a végén sikerült összekapni magunkat; ez így volt jó. Mi mindent megtettünk, amit csak tudtunk."

Nézzünk egy kicsit a közeljövőbe, és beszéljünk az Ypres Rally-ról. Számodra hazai futam lesz, korábban már versenyeztél ott, tudod, milyen nehéz és trükkös lehet az időjárás. Mit gondolsz a belga hétvégéről így elöljáróban?

Neuville: "Nyilvánvalóan soha nem vettem részt novemberben, így biztos vagyok benne, hogy teljesen más körülmények lesznek. Viszont Szardínián sem versenyeztem még októberben, és jól működött, szóval mondjuk, hogy a rali eltérhet attól, amit megszoktam, de mégis, úgy értem, mindig jó, ha évről évre ismerek bizonyos szakaszokat, és én jól ismerem a terep mellett a belga időjárást is."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33