l1
l2


 

Ogier: "Jól fogok este aludni, nem bánok semmit"

Október 15.
Sebastien Ogier idei szezonja amolyan felemás érzéseket rejt, és pontosan ez a nézet tükröződött az elmúlt hétvégi szardíniai szereplésén is. A francia versenyző küzdött a győzelemért, ám az utolsó szakaszon autózott idő mégsem hozta meg számára az előkelőbb második pozíciót - a célban szembesült azzal, hogy a harmadik hellyel kell beérnie.

Seb, a harmadik pozíció lett a tiéd Szardínián. Ezek a pontok nagyon jól jönnek számodra, hiszen egyre érdekesebbé válik a bajnoki címért való harc. Hogy érzed magad a hétvége után?

Ogier: "Először is szeretném elmondani és elismerésemet kifejezni Daninak, mert olyan kedves és őszinte srác. Nagyon erős teljesítmény mutatott egész hétvége alatt, gratulálok neki! Ez egy olyan helyszín volt, ahol a későbbi rajtsorrend előnyt jelenthet, és Dani ezt nagyon jól kihasználta és előnyére fordította. Az első, amire én szívesen visszaemlékezem, hogy nehéz verseny volt, és a dobogón végeztünk. Már péntektől kezdve próbáltam mindent megtenni a második helyért, amit tudtam, és sejtettem, hogy nem lesz könnyű, a rali közel felében takarítottunk, és ez nyilván sok időnkbe került. Volt, hogy mi voltunk a leggyorsabbak, több szakaszt is megnyertünk, és ez az a pozitív dolog, amire emlékezni szeretnék. Az utolsó két futam elég gyors volt, és egyre jobban kezdtem érezni magam a Yaris-ban. Törökországban ugyanez volt öt szakasz után, illetve akkor volt néhány kisebb-nagyobb gondom. Jelenleg úgy érzem, hogy egy kis szerencse is jól jönne, de ez is a játék része, ilyen a sport . De tudom, hogy mindenki szeretné, ha mellé állna a szerencse, a karrierem egy bizonyos pontján bizonyára volt néhány ilyen alkalomra példa, jelenleg egy kicsit nehezebb a helyzet, de a lényeg, hogy a hétvége pozitívumaira emlékezzek vissza. Megvan a tempónk, nagyon közel voltunk Thierry-hez, jól fogok este aludni, nem bánok semmit. Mindent megpróbáltunk, egész vasárnap délelőtt nagyjából a határon autóztunk, de ezek a szakaszok mindig kemények és nehezen tudunk különbséget tenni. Nem tagadom, szerettünk volna több pontot szerezni, de mégis jobb ez a helyezés, mint a semmi, és ha a következő két tervezett futam megrendezésre kerül, akkor lehetnek még izgalmak."

Ez egy nagyon átfogó válasz volt Szardínia kapcsán. Hogy látod a jövőt, mit gondolsz az Ypres futamról, ahol második leszel a szakaszokon?

Ogier: "Őszinte leszek, nem tudom. Fogalmam sincs erről az eseményről. Az biztos, hogy komolyan elő kell készülnöm, meg kell néznem néhány videót, meg kell próbálnom megtanulni egy kicsit a belga körülményeket, mire számíthatunk. Lesz néhány tesztünk, ami jól jöhet majd az aszfaltos hétvégére. Remélhetőleg nem kell majd komolyabban takarítanom, és már az első versenynaptól tudom hozni a teljesítményemet. Egyértelműen számítunk arra, hogy Thierry hazai pályán mindent bele fog adni, de készen állunk a kihívásra. Mindenesetre mindent meg fogok tenni a győzelem érdekében, még akkor is, ha ez lesz az első alkalom. Bízom a jövőben - nem vagyok elégedett az elmúlt két ralival, de elégedett vagyok a sebességemmel mindkét futamra vonatkozóan."

Az Ypres eseményére vonatkozó terveiddel és előkészületeiddel kapcsolatban említetted a tesztet, de van-e más előkészület, amelyet most meg fogsz tenni annak érdekében, hogy megismerd a szakaszokat?

Ogier: "A szakaszokra vonatkozóan nem igazán vannak ötleteim. Nyilvánvalóan nem mehetünk el megnézni idő előtt a gyorsokat, így a videókra fogok jórészt hagyatkozni, amiket megnézek majd az elkövetkezendő hetekben. Az kicsit furcsa, hogy a Hyundai csapatmenedzsere szervezi az eseményt, de nem akarok erről vitát nyitni. Amit tudunk, megteszünk a belga hétvégén, és meglátjuk majd, mire vagyunk képesek teljesen új terepen."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33