l1
l2


 

Sordo: "Vasárnap kicsit nehezebb volt tartani a lépést"

Október 11.
Dani Sordo igazán kiváló teljesítményével zsinórban második szardíniai győzelmét ünnepelhette. A Hyundai Motorsport spanyol versenyzője a hétvégi eredményére építve bízik abban, hogy nem ennyi volt az idei évre és egy versenyre még visszaülhet az i20 WRC volánja mögé.

Dani, Szardínián zsinórban másodszor láthatunk a dobogó legfelső fokán. Milyen hétvége áll mögötted és hogy érzed magad ezzel az eredménnyel?

Sordo: "Fantasztikus érzés, és pontosan úgy vagyok, ahogy lennem kell: nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem a győzelmet Szardínián. A vége kissé szoros volt, de rendben sikerült beosztanunk kisebb előnyünket. Bevallom, vasárnap kicsit nehezebb volt tartani a lépést a srácokkal, de a végén sikerült nyernünk, így nagyon jó hétvége áll mögöttünk."

Egy kis ijedtség azért látható volt rajtad, miután a vasárnap reggeli nyitószakasz után előnyöd lecsökkent. Mi történt - még nem ébredtél fel, vagy a versenytársak tényleg ennyire elkezdték nyomni?

Sordo: "Én úgy érzem, hogy a toppon voltam reggel, hiszen vasárnap még később kezdtünk, mint szombaton. Viszont az is igaz, hogy nagyon keményen nyomultak a srácok, és a szakaszok alatt arra gondoltam, hogy micsoda sebességet diktálnak. A tapadással egyébként nem volt gondom, tudtam azt a tempót hozni, amit szerettem volna. Így minden jó, ha a vége jó, és a győzelemnél jobbat el sem tudok képzelni."

Mekkora nyomást éreztél a válladon, amikor 10 másodpercen belüli különbséggel érkeztél az utolsó gyors rajtjához?

Sordo: "Nem volt könnyű helyzet, folyamatosan az lebegett a szemem előtt, hogy nem szabad hibáznom. Egyáltalán nem akartam elveszíteni ezt a győzelmet, próbáltam nem gondolni rá, és csak sikerült!"

Van híred arról, mikor színesíted újra a mezőnyt?

Sordo: "Nem tudom. Most, hogy bejelentették a hétvégén Monza belépését a sorozatba, így tényleg nem tudom, ott leszek-e vagy sem. Természetesen örülnék, ha ott lehetnék decemberben a rajtnál."

2021-es évre vonatkozóan esetleg van-e már sejtésed?

Sordo: "Nincs új fejlemény. Én annyit tudok, hogy szeretnék minél több futamon ott lenni."

Lara

 

 

 

 

 

 

 

 

33