l1
l2


 

Újra dobogón a Korda Racing R5-ös Volkswagenje

Október 15.
A végletekig kiélezett csatában szerezte meg az abszolút második helyet Turán Frigyes és Bagaméri László a TAXI4 Vértes Rallyn, Vizelli Károly és Fekete László pedig nem csak hasznos tapasztalatokkal, de értékes bajnoki pontokkal is gazdagabban zárta a hétvégét.

Hatalmas izgalmakat hozott az Országos Rallye Bajnokság idei negyedik állomása, a TAXI4 Vértes Rally. A győzelem kérdése az utolsó méterekig nyitott volt, melyért harcban állt a Korda Racing Volkswagen Polo R5-ösével versenyző Turán Frigyes és Bagaméri László is, sőt! Friciék a verseny nagy részében az élen álltak, azonban az utolsó szakaszon Velenczei Ádám megelőzte őket, így végül 4,3 másodperccel szorultak a második helyre.

"Egy hajszálon múlt a győzelem, de nincs okunk a panaszra!" - jegyezte meg Korda Erik a verseny végén. ”A srácok remek taktikával kezdték a versenyt, ennek köszönhetően az első kör utolsó gyorsaságiján az élre álltak az összetettben, amit az utolsó szakaszig meg is őriztek. A verseny azonban végig szoros volt, Velenczei Ádám és Hadik András is ott loholt a nyakunkon, a döntés így a power stage-re maradt, ahol Ádám elképesztő tempót diktált és megérdemelten szerezte meg a győzelmet, amihez ezúton is gratulálok, kijárt már neki! Természetesen egy kicsit csalódottak vagyunk, de örülünk a második helynek is, az egri fiaskó után és az EB futam előtt jól jön egy ilyen siker, izgatottan várjuk a Rally Hungaryt."

Elégedetten zárta a versenyt Vizelli Károly és Nagy Péter is a Skoda Fabia R5-tel, a létavértesi páros ismét értékes tapasztalatokkal lett gazdagabb, és az eredményre sem lehet panasz. "Kareszék is kiváló munkát végeztek, hiszen körről körre tudtak gyorsulni, TOP10-es időket is autóztak, a célban pedig pontszerző helyen érkeztek."

Bár a végeredmény nem feltétlenük tükrözi, de Fekete László és Begala Tamás sem futott rossz versenyt a Vértesben. Az első körben az időeredményeik alapján kategóriájuk harmadik helyén álltak, azonban egy félperces büntetés miatt visszacsúsztak a 11. helyre az RC4-es kategóriában. Fekete Lackóének egy kicsit beárnyékolta a versenyüket a korai büntetés, azonban hatalmasat küzdöttek és a célig visszakapaszkodtak az ötödik helyre, ami egy ilyen erős és népes mezőnyben, mindenképp nagy bravúr így nekik is jár a gratuláció. Csapatunk ezen a versenyen is remek munkát végzett, mindhárom autó a rajttól a célig szépen muzsikált, ezúton is köszönöm a fiúk munkáját!"

A folytatásra egy hónap múlva, Nyíregyházán, a magyarországi Európa Bajnoki futamon kerül sor, ahol tavaly Turán Frigyes és Bagaméri László szerezte meg a futamgyőzelmet.

A TAXI4 Vértes Rally végeredménye/ORB:
1. Velenczei Ádám/Szőke Tamás, Skoda Fabia R5 EVO 59:23.8
2. Turán Frigyes/Bagaméri László, Volkswagen Polo GTi R5 +4.3
3. Hadik András/Kertész Krisztián, Ford Fiesta MK2 +5.1...
11. Vizelli Károly/Nagy Péter, Skoda Fabia R5 +3:42.7...
23. Fekete László/Begala Tamás, Ford Fiesta Rally4 (RC4 5. hely) +8:42.0...

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Ivanics Csoport, Bioextra Zrt, BIO-EU Kft., Euro-Tools Hungary Kft, Multistone Kft, Harmata-94 Kft, Revo-Tec Kft, Gemix Kft, 24H Parcel Zrt, Music Engine Kft, Corax-Bioner Zrt, ITER Építő Kft, Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Iramko Trade, BWS Belsőtér, Arezzo Design, Szerszámbróker Kft, Hankook Racing Tyres, Abacus Invest Kft, Tibuktu Bt

Korda Racing

 

 

 

 

 

 

 

 

33